У Калуші відкрили меморіальні дошки двом Героям АТО (ФОТО)

У День захисника України у Калуші на фасадах шкіл №8 та №3 відкрили меморіальні пам’ятні дошки двом Богданам — двом загиблим Героям АТО/ООС.

Богдана Мироновича Гавриліва — випускника Калуської школи №8, бійця 80-ї окремої десантно штурмової бригади, який загинув четвертого березня цього року загинув під час обстрілу позицій ООС із забороненої зброї неподалік с. Широкіно Донецької області, місяць не доживши до свого 20-річчя. Він став (посмертно) наймолодшим почесним громадянином міста Калуш, пише Фіртка з посиланням на Кalushnews.city

Відкрили меморіальну дошку Герою його мама — Галина Василівна Гарилів та учасник АТО Олександр Коваль.

“Немає для мтаері більшої втрати, як втратити свого сина. Немає для воїна більшої честі, як загинути на полі болю, — зауважив учасник АТО Олександр Коваль. — Богдан втратив найцінніше — своє життя. Громада повинна кожен день пам’ятати про своїх Героїв, бо тільки завдяки таким, як він, на Західній України немає бойових дій”.

Учні та випускники, громадкість міста також зібралася на подвір’ї Калуської школи №3, щоб вшанувати загиблого в АТО калушанина, військового медика Богдана Ризанича.

На відкриття меморіальної дошки приїхав його син Олександр з родиною, сестра Лариса.

РЕКЛАМА:

Джерело.