На саміті G20 Лаврова очікують неприємні сюрпризи, а Зеленського слухатимуть онлайн

Уже за два дні стартує зустріч найвпливовіших економік світу.

На саміті G20 для міністра закордонних справ РФ приготували неприємні сюрпризи, а от українського президента Володимира Зеленського вислухають онлайн, йдеться в ТСН.

Головною інтригою саміту “Великої двадцятки”, до останнього, лишалась участь двох політиків – українського президента Володимира Зеленського та кремлівського диктатора Путіна. Останній – урешті, від участі відмовився, але направив замість себе міністра закордонних справ Лаврова.

Курортний острів Балі нині перетворився на справжній військовий полігон для тренувань спецпризначенців, готуються до приїзду високоповажних гостей.

Це буде перший саміт “Великої Двадцятки” за останній рік і перший відтоді як Росія вторглася до України. На порядку денному проблеми світової економіки, яка досі не може оговтатися від пандемії “ковіду”. Неофіційно ж – війна в Україні займає ключове місце і головною інтригою довгий час було, чи відвідають захід очільники саме цих країн.

Через розв’язану війну Захід вимагав узагалі виключити росіян з престижного економічного клубу. Втім Індонезія, яка нині головує, відкликати запрошення Путіну відмовилася. Тоді Західні країни наполягли на участі Зеленського – мовляв запрошувати агресора без представника країни, яка чинить цьому спротив, означало б легімітизацію їхньої позиції. Український президент був категоричний – запрошення прийняв, але виступати на одному майданчику з Путіним одмовився.

Сам Путін до останнього вагався чи їхати йому. У його адміністрації навіть розглядали варіант зустрічі з американським президентом. Втім, у Білому домі не висловили жодного зацікавлення у переговорах. Врешті, країну-агресорку представлятиме міністр закордонних справ Лавров, а Путін відмовився від жодної участі у найпрестижнішому світовому зібранні

Але росіянам все одно не уникнути публічного приниження. Західні країни обіцяють бойкотувати їхню делегацію – Лаврову не тиснитимуть руки і наймовірніше вийдуть із зали під час його виступу, але найголовніше – через присутність російського міністра скасували традиційне, так зване, сімейне фото.

Читайте також  "Це страшний історичний момент": йде початок нової війни - прогноз астрологів

Тим часом в офісі Українського президента Володимира Зеленського участь в G20 підтвердили . Зеленський звернеться до форуму в онлайн-форматі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.