Що можна пити при застуді: ТОП напоїв

При застуді можна пити відвари з протизапальним компонентом, наприклад, чай з ромашкою, чебрецем, шавлією. Але не більше 2-3 чашок в день.

 

Про це пишуть Новости Ю.

Дуже гарні киселі, особливо чорничний (ця ягода має відхаркувальну властивість), журавлинний (там багато вітаміну С і антиоксидантів). До того ж кисіль огортає слизові оболонки. Адже багато ліків (ацетилсаліцилова кислота, комбіновані анальгетики, наприклад), які ми традиційно беремо при застуді, травмують слизову шлунка.

Кисіль і вельми ситний продукт. Теж корисний момент, адже при застуді їсти щось особливо не хочеться. При вірусних інфекціях хороші лужні мінералки з середньонасиченим мінеральним складом, тобто столові. Пити ж більше склянки в день лікувальної мінеральної води не варто. Там багато солей, може порушитися водно-сольовий баланс організму, а це зашкодить ниркам і роботі серця.

Для полегшення гарячкового стану корисні ягідні морси з кислуватим смаком, наприклад, з чорної смородини, журавлини.

А ось від міцних чаю та кави на момент сильної застуди варто відмовитися. Від них, завдяки кофеїну, частішає серцебиття.

А ось какао, завдяки вмісту в какао-бобах речовини теоброміну, пригнічує кашель. Особливо це стосується болісного сухого кашлю. Так що чашка какао з молоком буде дуже до речі, якщо ви міцно застудилися. До того ж тепле молоко пом’якшує горло.

До речі, якщо саднить горло, то не пийте солодких газованих напоїв. Бульбашки «дряпають» гортань і можуть посилити запальний процес. Що ж стосується самого традиційного антизастудного пиття – чаю з малиною, то в цій ягоді дійсно міститься саліцилова кислота.

Тому за своїми властивостями заварені ягоди малини або варення з неї має жарознижуючу і потогінну дію. Але при цьому велику кількість малини протипоказано при захворюваннях серця – може викликати аритмію, а також знижує роботу нирок.

Читайте також  Робіть це перед кожним прийомом їжі, тоді схуднете вже за кілька тижнів

До того ж балуватися чайком з малиновим варенням небажано тим, хто приймає антикоагулянти – препарати, що розріджують кров (аспірин, варфарин і т.д.). Це може викликати слабкість, запаморочення і навіть кровотечі – з носа, наприклад. З тих же причин не варто поєднувати малину з аспірином.

РЕКЛАМА:

Джерело.