ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА. Я мама і сижу в тюрмі, суди як дишло..? КАРДИНАЛЬНИЙ ПОВОРОТ У СПРАВІ!

Журналісти підняли питання незаконного засудження молодої жінки по замовленню газового олігарха – стаття:

“Я МАМА І СИЖУ В ТЮРМІ. ІСТОРІЯ ЯК МЕНЕ ПОСАДИЛИ НА 5 РОКІВ ЗА БАЖАННЯ ЗВІЛЬНИТИСЬ.”

Історія отримала продовження через нові факти, які кардинально міняють Основу покладену у Вирок по справі.

А саме:

Світлану Дроздову засудили до 5 років за ст. 191 КК України – “ЯК СЛУЖБОВУ ОСОБУ”, звільнили з роботи за статтею “ЯК СЛУЖБОВУ ОСОБУ”.
Відсидівши в Качанівській колонії більш як два роки, Верховний Суд 11 вересня 2019 року прийняв рішення по справі № 552/5440/15-ц (справа потрапила до Верховного Суду 21 листопада 2016 року) на користь Світлани Дроздової, зазначивши що звільнення з робити по статті ст. 41 КЗпП не законне і Постанова суду касаційної інстанції є остаточною і оскарженню не підлягає. Чим підтвердив незаконність Вироку по Дроздовій як службової особи.

Нагадаю менеджера Дроздову, яка насправді виконувала функцію телефоніста-диспечера, засудили за п.5 ст. 191 КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем“.

Це по суті теж саме, що засудити прибиральницю за фінансові махінації, тільки на підставі того, що вона прибирала в кабінеті директора.

Коментар до ст.191 КК України:

Заволодіння чужим, майном шляхом зловживання службової особи своїм службовим, становищем має місце тоді, коли службова особа незаконно обертає чуже майно на свою користь чи користь третіх осіб, використовуючи при цьому своє службове становище.

У зазначений спосіб винний може заволодівати майном, щодо якого в силу своєї посади він наділений правомочністю управління чи розпорядження майном через інших осіб.

Тобто він має певні владні повноваження щодо впливу на осіб, яким це майно ввірено чи перебуває у їх віданні.

Читайте також  Вчені розповіли, скільки часу COVID-19 "живе" на шкірі

Нагадаю, що ще у одного судді Верховного Суду який розглядав дану справу, існує особлива думка, яку він висловив по справі, ще до теперішнього рішення Верховного Суду від 11.09.2019 року:

Я вважаю, що за відсутності в діяннях Дроздової Світлани складу того злочину, у якому їй пред’явлене обвинувачення, та не доведеності ключових обставин справи поза розумним сумнівом, рішення судів першої і апеляційної інстанцій про її засудження не можуть бути залишені в силі.

Суддя А. Бущенко

ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ!

Шановний Володимире Олександровичу, по проханню мами малолітньої дитини, що незаконно вже 2 роки утримується за гратами, по замовленій олігархом справі.

Взявши до уваги нововиявлену обставину – Рішення Верховного Суду на користь засудженої Дроздової Світлани. Просимо Вас доручити проведення перевірки на предмет можливих правопорушень у даній справі.

Пане Президент, на 74-й Асамблеї ООН, Ви сказали “… ціна життя 10 долларів…” мова йшла про війну. В середині України на її мирній території, життя українки не може залежить від грошей олігарха.

Неправда вбиває так само як і куля…

З повагою, Сергій Кот,
Керівник Всеукраїнського Об`єднання “Журналісти проти корупції”

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ
“ЖУРНАЛІСТИ ПРОТИ КОРУПЦІЇ”
Контакти Центрального офісу:
+38 (063) 514 51 46
+38 (099) 413 00 54
+38 (068) 691 21 28
e-mail: [email protected]

РЕКЛАМА:

Джерело.