Росія стягує бронетанкові групи впритул до кордону з Україною. Важливі факти (ВІДЕО)

Вчора, 19 вересня, в мережі з’явились відео, зняті автомобілістами на відеореєстратор в селищі Родіоновка, Ростовської області РФ. У кадр потрапила велика колона танків та бронетранспортерів російської армії, яка рухалась вздовж траси всього в 30 км від державного кордону з Україною. Відео не дуже чітке, але волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалось розпізнати деякі модифікації військової техніки: модифіковані танки Т-72Б3 та Т-72Б3М, бойові машини БМП-3, 152-мм самохідні гаубиці 2С3 «Акація» та машини керування вогнем артилерії.

Як вважають аналітики InformNapalm, це може бути поганим сигналом підготовки до наступальної операції російських військ, враховуючи, що синхронно з цим вчора повноважний представник РФ в тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов виступив з нервовою оцінкою, нібито перемовини «Нормандської четвірки» під загрозою зриву, бо Україна відмовилась підписувати «формулу Штайнмаєра», на яку попередньо погоджувались її представники. Нагадаємо, що ця формула фактично задовільняє прагнення Москви щодо закріплення особливого статусу Донбасу і створення буферної зони, що має капітуляційні ознаки для України.

Тим часом, по всьому фронту лінії зіткнення на Донбасі відбувається підготовка до відведення українських військ. Хоча українська сторона і сподівається на «зеркальне розведення», про яке на зустрічі з координатором систем ООН в Україні Оснат Лубрані говорив командувач українських Об’єднаних сил Володимир Кравченко, але російські війська, як бачимо навпаки стягують свої бронетанкові групи до кордону.

Місце в GoogleMap, вказане голосом на відео. Справжня геолокація знаходиться на 85 км на Схід, також біля кордону, але в районі військових полігонів.

Висновки
Демонстративне переміщення російських бронетанкових БТГр до кордону може мати ознаки психологічного тиску на керівництво України для досягнення капітуляційних домовленостей по “формулі Штайнмаєра”. Слід також враховувати, що російські гібридні окупаційні війська на Донбасі мають достатню кількість військової техніки для ескалації бойових дій. Міжнародне співтовариство має реагувати на агресивні дії та сигнали Росії та збільшити політичний та економічний тиск, як стримуючий фактор.

Читайте також  У Франківську в підвалі багатоквартирного будинку знайшли труп чоловіка

Довідково
Формула Штайнмаєра — метод імплементації Комплексу заходів щодо виконання Мінського протоколу, запропонований лояльним до Росії німецьким політиком Франком-Вальтером Штайнмаєром, який полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

Деталі та наслідки «формули Штайнмаєра» для України у разі її прийняття
Україна проводить вибори в ОРДЛО без роззброєння бойовиків, відведення російських військ та контролю над кордоном;
Після проведення виборів Україна надає політичну та економічну автономію ОРДЛО строком на 5 років;
Україна платить соціалку і відновлює зруйновану інфраструктуру за свій рахунок;
Україна оголошує повну амністію всім бойовикам;
Бойовики отримують статус «народної міліції», керують власними силовими відомствами, під час виборів не складають зброї.
Українські волонтери, учасники бойових дій на Донбасі, активісти, громадські та політичні діячі виступили з різкою критикою можливості прийняття цієї «формули», бо вона має ознаки капітуляції України. 17 вересня вони підписали звернення до президента України Володимира Зеленського та окреслили «червоні лінії» внутрішньої та зовнішньої політики, які не слід перетинати уряду.

19 вересня у Києві пройшла масова акція протесту, на якій люди вимагали не підписувати капітуляційні для України «формули». Основними лозунгами протесту стали: «формула швайн-Путіна», «Крим і Донбас мають повернутися разом», «Нормандська змова – державна зрада».

Результат пошуку зображень за запитом "Росія стягує бронетанкові групи впритул до кордону з Україною."

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.