“Не користувався, а нарахували за п’ятсот кубів”: українці вимагають скасувати плату за доставку газу

1 листопада на сайті президента України з’явилася петиція, в якій попросили скасувати оплату за таку послугу як доставка газу.

Автор петиції Рочняк Юрій Сергійович порівняв оплату у минулому та сьогоднішню. Чоловік зазначає, що зараз газові компанії нараховують платежі навіть тим, хто ним не користується, але, при цьому кількість спожитого газу беруть виходячи з даних за минулий рік.

“Газовики прикриваються чинним законодавством, яке явно не спрямоване на захист людей! Ніхто не може зрозуміти, чому людина платить за транспортування газу, якщо він ним не користується! Простіше кажучи виходить так: людина використовувала за місяць 100 кубометрів газу, заплатила за це. Тут питань немає. Далі людина їде на 2 місяці і не користується газом – відповідно йому в будинок ніхто газ не транспортував. Розглянемо докладніше. Як можна доставити в будинок споживача газ, якщо він ним не користується? Куди накачувався (транспортувався) газ, якщо труба була заповнена і ніхто нічого не включав? Або газовики хочуть сказати, що перекривши газ вони його все одно качають споживачеві?”- йдеться в тексті петиції.

До слова, за добу петиція зібрала 177 підписів з 25 тисяч необхідних. Якщо потрібну кількість буде зібрано протягом 3 місяців, тоді президент України буде зобов’язаний розглянути дане питання детальніше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.