Скасують заборону на вивезення лісу-кругляку з України

Україна планує скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка.

Для цього потрібно буде реформувати галузь лісового господарства, повідомив торговельний представник України Тарас Качка в інтерв’ю “Європейській правді”.

Він розповів про арбітраж, який триває між Україною та ЄС щодо мораторію на експорт лісу-кругляка. Цей мораторій суперечить угоді про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

“Тут гарною новиною є указ президента про план заходів щодо реформування у сфері лісового господарства. Передбачені у ньому заходи мають призвести до усунення проблеми, яка є в наших відносинах з ЄС. Ми готові реформувати лісове господарство до такого рівня, в якому можна скасовувати мораторій”, – заявив Качка.

Він заявив, що крім заборони на експорт лісу в Україні існує проблема з його контрабандою. Нові міністри будуть боротися з нею спільно з Євросоюзом. Залучатимуть європейські інвестиції у розвиток української лісозаготівлі та вирощування лісу.

З України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу і більше, аніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії, разом узятих. Про це йдеться у доповіді британської неурядової організації Earthsight, що вивчає проблеми незаконного вирубування лісів по всьому світу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.