Після тривалої хвороби помер відомий франківський професор

Після тривалої хвороби вночі 15 вересня на 59-році життя відійшов у вічність доктор медичних наук, завідувач кафедри урології Івано-Франківського національного медичного університету Євген Антонович Литвинець.

Після тривалої хвороби помер відомий франківський професор

Про це у мережі повідомила його донька Владислава.

Панахида за померлим відбулася ввечері 15 вересня. Похорон стартує нині, 16 вересня, о 13:00 на Ленкавського 15є.

Професор Литвинець Євген Антонович – головний позаштатний уролог, сексопатолог ДОЗ Івано-Франківської ОДА,спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності урологія та сексопатологія. Він був головою асоціації урологів, андрологів та сексопатологів Прикарпаття, а також членом Європейської асоціації урологів, Європейської асоціації сексуальної медицини, членом правління та членом координаційної ради асоціації урологів України, членом асоціації онкоурологів України, членом асоціації сексопатологів та андрологів України, членом редакційної колегії всеукраїнських науково-практичних журналів «Урологія», «Здоров’я чоловіка», «Art of Medicine». Є. А. Литвинець був членом спеціалізованої вченої ради Д 26.615.01 при державній установі «Інститут урології АМН України».

Науковий доробок Євгена Антоновича – 348 наукових праць, які опубліковані в наукових фахових журналах. 25 з них опубліковані в іноземних журналах та 38 науково-популярних статей, а також він є автором 9 патентів України, співавтором 5 монографій та 4 монографій у моноавторстві. Під його редакцією видано 4 збірники праць науково-практичних конференцій, розроблено 4 фітозбори для лікування патології передміхурової залози та сечового міхура.

У 2011 році став лауреатом премії голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та голови Івано-Франківської обласної ради в номінації “Відомий науковець року”, нагороджений дипломом та медаллю.

В 2017 році за особистий вклад у розвиток урологічної та нефрологічної служби нагороджений асоціацією урологів України медаллю ім. В.І. Шаповала. Проходив стажування та навчання в провідних клініках України, Росії, Ізраїлю, Німеччини, Франції.

Читайте також  Залишили біля входу в підвальне приміщення: біля школи знайшли тіло вбитої жінки у мішку (ФОТО, ВІДЕО)

Ним вперше в області впроваджено різні сучасні малоінвазивні оперативні втручання, вперше впроваджено та розпочато проведення лапароскопічних операцій при урологічній патології. Також вперше у області ним впроваджена пластико-реконструктивна генітальна (інтимна) урологія та андрологія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.