“Будемо займатися вирішенням тих питань, які за 25 років так і не були вирішені”: у Зеленського готують нові зміни до Конституції

Команда президента України Володимира Зеленського готує ряд нових змін в верховний закон Конституції, які будуть стосуватися прав людини і децентралізації. Про це у вівторок, 10 вересня, повідомляє представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

“Будемо займатися вирішенням тих питань, які за 25 років так і не були вирішені”: у Зеленського готують нові зміни до Конституції

Згідно зі словами представника президента, новий ряд норм буде спрямовувати поточне законодавство на кращий рівень діяльності. Передбачається, що зміни допоможуть усунути всі наївні на даний момент недосконалості в Законі, які заважають оптимально функціонувати українським органам влади.

“Істотна увага буде приділена правам людини. Також проблемам децентралізації та проблем територіального устрою”, – заявив Веніславський.
Також політик підкреслив, що в усі 7 законів, поданих в КСУ, є першочерговими для прийняття і розгляду. Головною складовою законопроектів, чиновник також виділяє конституційну реформу, яку в подальшому очікує розгляд з боку комісії з правових реформ.

“Скажімо так, комісія з правової реформи буде займатися вирішенням тих питань, які за 25 років так і не були вирішені”, – резюмував Веніславський.

Нагадаємо, як повідомляв раніше “УРА-Інформ”, народні депутати Верховної Ради України дев’ятого скликання прийняли в першому читанні законопроект “Про особливої ​​процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.