Молоденька міністерка освіти назвала головні цілі: вчителі та школярі завмерли

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що прискорить реформу шкільної освіти, яку почала її попередниця Лілія Гриневич.

Молоденька міністерка освіти назвала головні цілі: вчителі та школярі завмерли

Так, Ганна Новосад назвала три основні завдання, які хотіла б реалізувати під час роботи у Кабміні.

1. Зміна управління та фінансування вищої освіти і науки – найкращі повинні отримати ресурси і автономію.

2. Прискорення реформи Нова українська школа.

3. Побудова престижного і сучасної професійної освіти.

Додамо, що скандал довкола “безграмотного” поста міністра освіти Ганни Новосад не вщухає. Але експерти вважають, що борець за чистоту української мови Ірина Фаріон повела себе, м’яко кажучи, підло.

Ганна Новосад опинилася в епіцентрі скандалу після того, як одіозна Ірина Фаріон знайшла у пості нового міністра освіти кілька помилок.

Чи заслуговує очільниця МОН називатися “безграмотною”, чи вся ця ситуація занадто роздута?

Про це журналісти РБК вирішили розпитати письменників, журналістів, викладачів вишів та інших експертів. І їхні думки стосовно скандалу із дописом Новосад у соціальній мережі різняться.

Але, забігаючи наперед, журналісти підсумували, що нічого катастрофічного у ситуації, яка склалася, немає.

Тетяна Череп-Пероганич, письменниця і журналістка:

Я письменниця, редактор, але, зізнаюся, сама інколи знаходжу і в своїх творах, і в своїх дописах помилки. Особливо, ті дописи, що в соцмережах, вони зазвичай пишуться нами на ходу. Це треба вже зовсім нічим не займатися, щоб перед тим, як винести якусь інформацію на загал у Фейсбук, сидіти і звіряти всі коми та крапки.

Знаєте, яка в наш час найбільша проблема в українському суспільстві – це не безграмотність, зовсім ні, це нелюбов, заздрість, а часом і підлість у відношенні до інших та неповага до влади (хто б її не представляв).

Читайте також  Викликали медиків: чоловік надягнув на пеніс кільце і не зміг зняти

Можна ж було, коли це добрі наміри, написати зауваження Новосад у приват, та би прислухалася чи ні. Але, принаймні, це було б чесно. А висміяти когось на загал – для цього багато розуму не треба.

Владислава Максимова, Українська школа урядування:

Вважаю, що потрібно змінити акцент. Критично – наполягати на помилках.

Культура спілкування в соцмережах не передбачає жорсткого дотримання правил граматики, тому треба бути реалістами і не виносити вирок передчасно. Важливіше, якщо у новопризначених посадовців є бажання зростати над собою.

Сергій Пойда, викладач Вінницької академії неперервної освіти:

На мою думку, кожен фахівець повинен бути грамотним. Однак, якщо людина пише із мобільного телефону, в гру вступає Т9. І тут можуть бути варіанти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.