Будинок на БАМі потопає у лайні. Каналізаційний сморід та фекалії стали звичним явищем для мешканців вулиці Довженка (фото)

Мешканці будинку №10, що по вулиці Довженка звернулись зі своєю проблемою до народного депутата України Олександра Шевченка, щоб той допоміг вирішити їхню біду.

y2SRBi90hM4

В багатоповерхівці постійно забиваються каналізаційні труби.

Каналізаційна катастрофа, яка щомісяця стається в будинку, заважає мешканцям комфортно жити в своїх квартирах. Сморід, лайно під ногами та пацюки, які жваво бігають по каналізаційних фекаліях, розносячи інфекції по всіх поверхах будинку – це та картина, яку діти та їхні батьки спостерігають кожного місяця. Тому що каналізаційні труби постійно забиваються і виверження відходів заповнює весь під’їзд, виливаючись навіть на прибудинкову територію.

Представники команди Олександра Шевченка відреагували миттєво. Новообрані депутати міськради Мстислав Тарас та Сергій Гаєвський, який пройшов до міської ради саме по даному 37 окрузі від політичної партії “Українське об’єднання патріотів-УКРОП” та займається питаннями цього ж округу, вирушив на місце події одразу ж.

«Нам мешканці повідомили, що будинок знаходиться на балансі ЄРЦ, та пізніше виявилось, що будинок підпорядковується комунальному підприємству «Дирекція замовника» і сьогодні ми зустрілись з головним інженером комунального підприємства Володимиром Проданюком, щоб знайти технічне вирішення проблеми», – повідомив Сергій Гаєвський.

Головний інженер «Дирекції замовника» запевнив, що вчора вони подали звернення до «Водоекотехпрому», щоб ті прочистили каналізаційні колодязі.

А Водоекотехпром в свою чергу запевнив, що то не їхня провина, оскільки колодязі чисті – вони їх перевірили, труби забиті від стояка до вуличної каналізації. Проблема у внутрішньобудинкових комунікаціях, які на балансі комунального підприємства «Дирекція замовника».

«Треба, щоб мешканці будинку правильно користувались сантехнічними вузлами, щоб не відбувалось засмічення труб. Ви шукаєте крайнього, крайні – ті, що користуються. Каналізацію забили мешканці будинку. Що тут кого питати, як у розумі нема що треба правильно користуватись. Ми повинні два рази на рік чистити каналізацію внутрішньобудинкову і раз на рік – зовнішню. А ми вже чистили цього року 50-тий раз, якщо не помиляюсь. Постійно засмічують. А каналізація побудована згідно проекту. Це є не проста робота, але її треба робити. Ми плануємо у підвалі поміняти труби», – пояснив головний інженер комунального підприємства.

Читайте також  Докаталися: власників самокатів масово штрафують на 17 тис. грн, але це ще не все

Сергій Гаєвський звернув увагу комунальника на те, що лайно по цілому будинку, люди по ньому ходять, а його дотепер ніхто не прибрав. На що Володимир Проданюк відповів, що він уже дав вказівку диспетчеру, щоб у будинку прибрали фекалії.

Мешканець будинку Андрій Гуйда повідомив, що каналізація забивається кожного місяця, але причину такого частого засмічення назвати не зміг. 

Для того, щоб справа не затягувалась Сергій Гаєвський домовився про зустріч із директором КП «Дирекція замовника» Василем Біликом щоб дійти спільної згоди щодо вирішення питання технічно. Їхня зустріч відбулась по обіді.

“Сьогодні вранці виїхали разом із журналістами до будинку на вулиці Довженка, також викликали інженера «Дирекції замовника» та «Водоекотехпрому». Останні встановили проблему в будинку. «Свободівець», який писав і нахвалявся все владнати так і не з’явився. Коли ми вже о 15:30 зібрали нараду в «Дирекції замовника» з директором та інженерами, той прибіг помовчав та й пішов, бо ніхто навіть не звертав на нього уваги. Обопільно домовились, що комунальне підприємство в п’ятницю надасть кошторис на ремонті роботи у багатоповерхівці. Будемо вирішувати – що робити далі, як допомогти мешканцям”, – підсумували Мстислав Тарас та Сергій Гаєвський.

каналізаційна купеля для голубів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: