Смертельна пожежа сколихнула Україну– у приватному готелі: заживо згоріло 8 осіб, ще 10 госпіталізовані (фото, відео)

В Одесі горів готель: загинуло 8 осіб, ще 10 постраждали.

 

В Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа в готелі Токіо Стар, повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Попередньо загинуло вісім осіб і постраждало 10 осіб”, – зазначили в прес-службі.

Наголошується, що пожежа виникла о 1:34 на другому поверсі готелю, розташованого по вулиці Водопровідна, 1. Вогонь охопив площу близько 1 000 кв. м. На гасіння пожежі виїхали 13 спецмашин і понад 60 рятувальників. Локалізувати вогонь вдалося о 3:35, а ліквідувати – о 4:32.

У ДСНС обіцяли пізніше провести брифінг щодо ситуації в одеському готелі і повідомити деталі трагедії.

Поліція розпочала розслідування смертельної пожежі у готелі “Токіо Стар” в Одесі. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Причини та обставини пожежі встановлюються. Зараз на місці події продовжують працювати поліцейські та рятувальники.

Президент Володимир Зеленський відреагував на трагедію в Одесі. Зокрема, у Фейсбук на своїй сторінці він висловив співчуття рідним і близьким загиблих та пообіцяв, що особи, через недбальство який сталася трагедія, будуть покарані.

“Одеса. “Токіо Стар”. Уночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну та обстріли. А через злочинне недбальство та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зверхнє ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край. Відповідатимуть не лише безпосередні винуватці пожежі. Відповідатиме Вадим Чорний, власник так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону та вимогам справедливості. Адже не можна ставити власний прибуток вище за людські життя. Мої щирі співчуття рідним і близьким загиблих.

Читайте також  Знищений за мить: загорівся автобус с пасажирами (ФОТО, ВІДЕО)

Дякую рятувальникам і поліції. Окреме спасибі одеситу, який прихистив урятованих постояльців цього “готелю”, – йдеться у повідомлення президента.

У коментарі Радіо Свобода власник будівлі, в якій розташований готель “Токіо Стар”, бізнесмен Вадим Чорний сказав так: “Сталася катастрофа. Якщо буде встановлена будь-яка провина з нашого боку, ми будемо нести повну відповідальність, я в першу чергу”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.