До офіцерів ЗСУ ставляться, як до собак

Керівник інструкторського підрозділу Збройних сил України “Марусіні ведмеді” Маруся Звіробій заявила, що в ЗСУ до офіцерів відносяться “як до собак”. У зв’язку з цим в армії спостерігається нестача військовослужбовців на командних посадах.
Так, в ефірі “Обозреватель.LIVE” Звіробій сказала, що на початку 2016 року начальник Генштабу Віктор Муженко взявся за дисципліну в ЗСУ.

“Не знаю, чи був на папері цей наказ, але у нього було таке бажання: “Припиняйте панство в армії”, – додала вона.

“До офіцерів відносяться як до собак дуже часто… Це полковники, майори, лейтенанти”, – зазначила Звіробій.

За її словами, вона особисто бачила, як сержанти відмовляються від підвищення: “Бачачи, яке відношення до молодих офіцерів, вони залишаються сержантами”.

“У мене є такі колеги. Він каже: “Ну його в баню. Я краще залишуся сержантом. Я роблю свою роботу. Це набагато простіше, ніж усіх собак на мене будуть вішати”, – сказала інструктор ЗСУ.

Як приклад Звіробій розповіла про один із наказів, згідно з яким командир роти повинен сам розшукувати солдата в разі, якщо той самовільно залишить військову частину.<

“Значить, командир роти буде шукати його по всій Україні, де він там живе. І особисто їхати за ним. Ну звичайно, командиру роти більше немає, чим зайнятися”, – із сарказмом додала вона

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.