Заквітчані та у сукнях: У Франківську пройшов дев’ятий дівочий велопарад

У неділю, 11 серпня в Івано-Франківську пройшов дівочий велопарад. Півтори сотні учасниць на двоколісному транспорті зібралися на площі “Бастіону”, аби стартувати для велопараду франківськими вулицями.


Дрескодом дев’ятого, щорічного велопараду став білий колір. А ще образ обов’язково має бути жіночним та чарівним. Тож тут багато суконь, квітів, капелюшків та вишуканих зачісок.

Слід зазначити, дехто підійшов до дрескоду дуже креативно. До прикладу, Оксана Самань цьогоріч у костюмі янгола. Але – зі зброєю.

“Я завжди вважала, що добро має бути сильним, а зло слабким. Тому я – ангел з алебардою”, – каже учасниця велопараду.

Яніна Доценко розповідає, що бере участь участь у велопараді щороку. Франківка постійно їздить на велосипеді та ввважає, що цей транспорт потрібно популяризувати ще більше. Адже це корисно для здоров’я та екології.

“Я була на першому, другому, третьому…Фактично, пропустила лише один, бо була закордоном. Щороку придумую цікаві образи, правда не завжди все виходить втілити. Тим не менш, дрескод – це святе, його я завжди дотримуся. Тішуся, що в місті є така гарна традиція”, – каже Доценко.

Як підкреслює одна із організаторок Мар’яна Вершиніна, щороку учасниць стає все більше.

“Надіюся, цьогоріч ця традиція теж збережеться. Ми рухаємось до того, аби місто ставало більш комфортним, дружнім для велосипедистів. Впевнена, що наш велопарад теж пропагує цей корисний вид транспорту”, – каже організаторка.

Втім, цьогоріч участиць було дещо менше, аніж торік – лише близько 150. Очевидно, злякала похмура погода.

А пройшов велопарад за маршрутом: Низова — Майдан Шептицького — Галицька – Шеремети — Лесі Українки — Сотника Мартинця — Михайла Грушевського — Гаркуші — Франка – Незалежності — Січових Стрільців — Шевченка — парк. ім. Шевченка. На завершення організаторки влаштували розіграш призів.

Читайте також  Віталій Бурко: Цього року болота на дорогах не буде

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.