На Рожнятівщині п’яний чоловік за ніч викрав дві машини

31 липня Рожнятівський районний суд завершив розгляд справи чоловіка, який у Рожнятові за ніч викрав дві автівки, а через місяць – ще одну.

Вночі 11 березня 2019 року у селищі Рожнятів на Франківщині, маючи не зняту та непогашену судимість, п’яний чоловік вирішив викрасти автівку. Підійшовши до автомобіля Ford Transit, зловмисник розбив каменем скло дверцят, проник у салон, без ключа запустив двигун і рушив з місця.

Втім, проїхавши кілька метрів, чоловік залишив авто через блокування керма та неможливість у подальшому ним керувати. Одразу після цього зловмисник продовжив втілювати свій замисел – чоловік підійшов до автомобіля ВАЗ 2105, який знаходився справа. Тим же способом проник у машину й рушив з місця, інформує “Галка”.

“Але проїхавши приблизно 6-7 метрів залишив автомобіль через блокування керма та неможливість в подальшому керування ним, спричинивши також пошкодженням автомобіля потерпілому”, – йдеться в матеріалах справи.

Крім того серед ночі 11 травня 2019 року в Рожнятові, будучи стані алкогольного сп’яніння, чоловік знову знову спробував заволодіти чужим транспортним засобом. Цього разу увагу зловмисника привернув автомобіль ВАЗ 21093 з причепом.

“Розбивши каменем заднє бокове трикутне скло з правої сторони автомобіля, проник в салон, де без ключа – зірвавши захисний пластмасовий кожух з рульової колонки, шляхом з’єднання проводу стартера з проводами акумуляторної батареї – запустив двигун автомобіля та рушив з місця. Після незаконного заволодіння вказаним транспортним засобом, переїхав по мосту через річку Дуба, де залишив викрадений ним автомобільний причіп, а сам на автомобілі направився в село Петранка Рожнятівського району. Згодом внаслідок нестачі палива зупинив автомобіль”, – йдеться в реєстрі судових рішень.

У суді чоловік повністю визнав свою провину та щиро розкаявся. Обтяжуючі обставини – стан алкогольного сп’яніння та рецидив злочинів. До слова, чоловіка і раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності.

Читайте також  За ухилення від призову судитимуть 41-річного прикарпатця

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 с.289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) та призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років і 3 місяці без конфіскації майна.

Крім того до призначеного покарання частково приєднали не відбуту частину покарання за попередній злочин. У підсумку, чоловікові дали 6 років і 6 місяців позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.