Страшна пожежа сталася на студії аніме у Японії: кількість жертв зросла

На студії з виробництва аніме у японському місті Кіото сталася масштабна пожежа, внаслідок чого щонайменше 24 людей загинули, щоправда кількість жертв може зрости. Крім того, десятки людей зазнали поранень.

Займання сталося у триповерховій будівлі мультиплікаційної компанії. Найбільше постраждали другий і третій поверх. У момент інциденту у будівлі перебували 80 людей.

Відео пожежі на студії аніме в Кіото

https://www.youtube.com/watch?v=L5rNvoURFAY

За словами свідків, вони чули серію глухих вибухів і опісля побачили величезний стовп диму. Згодом очевидці побачили, як з будівлі виносять людей, вкритих ковдрою, пише The Japan News.

10 людей виявили рятувальники непритомними на третьому поверсі. Також, за інформацією поліції та рятувальників, постраждали близько 40 людей, більшість з них – у важкому стані та з численними опіками.

Поліція підозрює, що стався підпал. За попередньою інформацією від правоохоронців, 41-річний чоловік розлив в будівлі займисту рідину, імовірно бензин, підпалив її і викрикнув: “Всім лежати”. Наразі імовірний зловмисник перебуває під наглядом поліції у лікарні.

Рятувальники пожежу вже ліквідували. Участь у гасінні брали 30 пожежних екіпажів. Водночас триває евакуація потерпілих з будівлі, оскільки кілька з них ще досі залишаються заблокованими.

До слова, студія Kyoto Animation, або KyoAni має дві мультиплікаційні студії з виробництва та дві штаб-квартири у Кіото та Удзі. Її було засновано у 1981 році, а найбільшу популярність її продукція здобула на початку 2000х. Сьогодні багато фанатів відвідують локації, що є пов’язаними з виробництвом студії.

До слова, це не перший смертельний випадок, що трапився у Японії упродовж останнього часу. Зокрема, наприкінці травня у місті Кавасакі чоловік з ножем напав на групу школярів, внаслідок чого 3 дитини загинули та ще 20 постраждали.

Читайте також  На Івано-Франківщині горіла дерев’яна церква

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.