“Велика втрата для Нищука, Ребрик і Єгорової”: Пішла з життя народна артистка України

Пішла з життя відома актриса, театральний педагог і народна артистка України Валентина Зимня, повідомляє Главком.

У минулому році актриса відзначила 90-річчя. Що стало причиною смерті не уточнюється.

Валентина Зимня викладала в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Серед її учнів – Тарас Жирко, Інна Капінос, Євген Нищук, Олесь Санін, Сніжана Єгорова, Лілія Ребрик, Анатолій Гнатюк та багато інших.

Результат пошуку зображень за запитом "Валентина Зимня,"

Учні Валентини Зимньої висловлюють свої співчуття і дякують за професію.

Так, ведучий В’ячеслав Соломка написав в Facebook: «Моя і наша театральна мама! Валентина Іванівна Зимня! Велика! Одна з останніх великих! Вона повірила колись в мене і дала дорогу в професію! Вона виховала понад 200 акторів! Сьогодні на 92-му році життя вона пішла ((((Валентина Іванівна, спасибі Вам за всі! Ваші уроки і Ваша ЛЮБОВ залишаться з нами назавжди!!!».

Валентина Зимня народилася 14 січня 1928 року в селі Вишнівчик Хмельницької області. У 1950 році закінчила Київський театральний інститут. З тих пір працювала актрисою Чернівецького українського музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської. Зіграла понад 60 головних ролей. З 1969 року викладала в Київському університеті театру, кіно і телебачення. На сцені навчального театру-студії Київського театрального інституту Зимова поставила «Безталанна» Івана Карпенка-Карого (1980), «Чотири краплі» Віктора Розова (1984), «Гніздо глухаря» Віктора Розова (1988) і ін. Валентина Зимня також знялася в безлічі фільмів і серіалів.

Результат пошуку зображень за запитом "Валентина Зимня,"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.