Побутова хімія викликає ожиріння

Боротися з ожирінням важко не тільки тому, що схуднення вимагає сили волі, якої часто не вистачає. Судячи з останніх даних науковців, ми в прямому сенсі купаємося в хімікатах, які змушують наше тіло накопичувати жир.

Американські ендокринологи взяли 194 зразки пилу в домівках штату Північна Кароліна. Вони виділили з пилу хімічні домішки й протестували їх на здатність стимулювати розвиток жирових клітин на клітинній моделі, пише 24 канал.

Виявилося, дві третини виділених речовин запускали механізми, які приводили до розростання зразків жирової тканини. Причому для цього були потрібні зовсім невелика кількість – 100 мікрограмів.

Зараз вчені прицільно займаються хімікатами, яких було особливо багато в зразках з тих будинків, де жили діти з ожирінням. Багато з них містяться в пральних порошках, засобах для чищення поверхонь і миття посуду, а також в косметичних засобах і фарбах.

До речі, ожиріння – далеко не єдина проблема, якою нас може нагородити домашнє прибирання. Нещодавно в журналі “Scientific Reports” були опубліковані дані про те, що фталати (діетілгексілфталат) і бісфенол-153 (поліхлоровані дифенил-153) можуть знижувати чоловічу фертильність. Ці речовини є у всьому, що оточує сучасну людину: в пластмасових предметах, фарбах і навіть в килимових покриттях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.