НАЙУСПІШНІША СПЕЦОПЕРАЦІЯ СИЛ АТО В 2016: ЯК ВІЙСЬКОВІ ВЗЯЛИ В ПОЛОН ВІСЬМОХ БОЙОВИКІВ “ДНР”

ійці змогли знищити у “сірій зоні” укріпрайон ворога. На кількох напрямках фронту українці показали, що можуть просуватися вперед без втрат.

385567099

Під Маріуполем було взято у полон вісьмох бойовиків, що є найбільшим військовим успіхом із початку року. Спецоперація українських силовиків стартувала з ретельної розробки дій кожного підрозділу, де ключову роль зіграли дрібниці. Наприклад, форма бійця, який першим заскочив у ворожий опорний пункт.

За словами бійця, він з автоматом вийшов у формі бойовиків прямо на ворога, від чого ті розгубились. Напередодні операції терористи відновили потужні обстріли Широкиного і під галас збудували кілька опорних пунктів навколо звільненого села просто у “сірій зоні”.

Вони нашвидкоруч мобілізували місцевих, аби чергували на “опорниках”. Несподіваний розгром одного з них просто серед білого дня викрив жахливі подробиці тактики бойовиків. Зокрема, відомо, що наступного дня після захоплення полонених артилерія противника обстріляла морпіхів і влучила в будинок. Відомо, що, коли українці відводили полонених, ворожа артилерія отримала наказ накрити і своїх, і чужих.

У цій історії з полоненими бойовики знову хотіли прикритись ОБСЄ. Едуард Басурін, головний голос ворога, пояснив появу нових позицій у “сірій зоні” домовленістю зі спостерігачами. Проте журналісти спрацювали майже так само блискавично, як і спецпризначенці, тому спроба збрехати провалилася.

На свої позиції терористи, які чергували під Широкиним, принесли протитанкові міни, вогнемети зі стертими номерам, аби важко було встановити походження. При цьому кореспонденту ТСН.Тиждень, вдалось потрапити на дуже близьку позицію до терористів.

Там можна було побачити підбитий російський танк Т-72. Також учасники АТО повідомили, що з того боку працює група помсти після захоплення восьми полонених. Але шанси помститися за полонених у бойовиків мінімальні, якщо й надалі всі, хто тримає східний фронт, діятимуть, як один.

Читайте також  Трофей дня: "кулемет терориста Пореченкова" захопили українські воїни

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.