У технічних водоймах Калуша купання заборонено

Найбільшу потенційну небезпеку становить купання людей в шламонакопичувачі, який експлуатується в системі водопостачання ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», що розташований в районі будівель і споруд цеху водопостачання і каналізації за адресою: місто Калуш, вулиця Заводська, 21.

Шламонакопичувач — це двосекційна гідротехнічна споруда, яка призначена для складування шламів та освітлення води, що надходить зі станції очистки води. Загальний об’єм секції №1 становить 111 тис. м куб., секції №2 — 135,7 тис. м куб. Площа шламонакопичувача в контурі підніжжя дамб становить 9,6 га. Максимальна глибина води в секціях шламонокопичувача складає 5 метрів, — повідомляє Нафтохімік-Калуш, передають “Вікна”.

По периметру шламонакопичувача встановлено попереджувальні щити з написом «Промислова зона ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Купатись, ловити рибу заборонено”. Незважаючи на численні попередження людей, на території шламонакопичувача постійно спостерігається присутність відпочиваючих.

Управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає калушан та гостей міста не купатися та не ловити рибу у шламонакопичувачі. Ця гідротехнічна споруда повинна використовуватись винятково для виробничих потреб ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» і не призначена для загального водокористування населенням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.