Колишній міський голова та міністр енергетики взяв участь у Богатирському турнірі як любитель

У Калуші на Площі Героїв відбулися Богатирські ігри за титул «Найсильніша людина Прикарпаття-2019». Організували свято Федерація найсильніших атлетів і Федерація силового екстриму України.

Учасниками змагань у ваговій категорії від 90 до 120 кг стали Андрій Осокін, Микола Шекеряк, Олег П’яста, Андрій Ориджук, Андрій Федора, Олександр Шпадлер, Володимир Пиндус. Оцінював майстерність стронгменів майстер спорту України з паверліфтигу, найсильніша людина Прикарпаття року 2016 Віталій Коротич, інформують “Вікна”

Сім стронгменів взяли участь у п’яти богатирських вправах:

— станова тяга на максимум;

— дамбл 50х3 + 73х2 + 90х1;

— естафета: прогулянка фермера 2х100 кілограмів + тімбер 280 кілограмів/20+20 метрів;

— арм овер арм та естафета оверхед:

— аксель 90 кілограмів + колода 100 кілограмів+ блок 100 кілограмів + колода 110 кілограмів + коромисло 120 кілограмів.

У підсумку найкращий результат вкотре показав один із організаторів — франківчанин Володимир Пиндус. Він зумів підняти 305 кілограмів ваги, проте, на жаль, не побив минулорічний рекорд Віталія Коротича — тоді вага складала 320 кг.

Родзинкою змагань стали дівчата-богатирки киянка Анна Кашперская і харківчанка Анна Романнаускене. Вони катали дітей на коромислі, тягнули машину та показували інші силові вправи. Своїм силовим можливостям дівчата завдячують тренуванням, які відбуваються 4-5 разів на тиждень. Певних обмежень і особливостей у харчуванні в спортсменок немає, адже тренування займає забирає багато сил і енергії.

На змаганнях не лише стронґмени показували власні силу, витривалість і мужність, але й любителі спорту. Зокрема, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик 11 разів без особливих зусиль витиснув від грудей 90 кілограмів, за що отримав 1 кг протеїну, який одразу подарував одному із глядачів.

У коментарі «Вікнам» Ігор Насалик зазначив, що без вагань прийняв виклик від організатора змагань взяти участь у любительському конкурсі.

Читайте також  Калушан запрошують на онлайн-марафон та на розважальну програму

Нагадаємо, що напередодні організатор змагань Володимир Пиндус через соцмережу закликав Ігоря Насалика взяти участь у Богатирських іграх:

На вас очікують цікаві конкурси серед глядачів. Один з таких конкурсів — буде жим штанги лежачи. Увага! Кожний глядач, який вижме 90 кг лежачи на 10 чистих повторень, отримає приз! Що саме — дізнаєтесь на змаганнях. Ігор Насалик, запрошую Вас взяти участь у конкурсі, та власним прикладом показати що у здоровому тілі здоровий дух!

Колишній міський голова Калуша, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик погодився, хоча зауважує, що організатори, мабуть, на це не розраховували:

На «Фейсбуці» я побачив, що в Калуші відбуваються змагання і організатор кинув мені виклик прийняти участь у одному із конкурсі. Очевидно, він подумав, що я не прийму. Але ми, калушани, такі: якщо говоримо, що щось зробимо, значить, так воно і буде!

Міністр зауважив, що підняти вагу в 90 кілограмів йому було неважко, адже він навіть не розминався, і якби довелося підняти більшу вагу, то він би її осилив. Ігор Насалик зазначає, що особливого секрету відмінної фізичної форми не має, адже багато часу займає робота:

— Я працюю з сьомої ранку до першої ночі. Тому часу на тренування і особливе харчування немає. Але я завжди стараюся зранку бігати, а в суботу та неділю ходити в спортзал.

Нагадаємо, що під час президентських виборів Ігор Насалик запропонував штабам кандидатів жим штанги 100 кілограмів лежачиі провів ці змагання.Міністр енергетики тоді опублікував відео як він піднімає 100-кілограмову штангу та дві 30-кілограмові гантелі. Себе він називає представником команди «Україні потрібен Порох» і кинув виклик команді «Зе». Ігор Насалик запропонував прихильникам кандидатів у президенти замінити змагання у соцмережах на змагання у силовому спорті. Міністр опублікував відео як він піднімає 100-кілограмову штангу та дві 30-кілограмові гантелі. Ігор Насалик зазначив:

Читайте також  В Калуші BMW на польських бляхах протаранив стовп, троє людей у лікарні

— Звичайно, кожен виражає свої емоції різним чином, інколи не найкращим (соціальні мережі дають таку можливість). Це не об’єднає націю. Я пропоную позмагатись ЗЕкоманді і команді «Україні потрібен Порох» в спорті, який завжди об’єднує! Учасники 40 млн громадян, дисципліна складається з двох вправ – жим штанги 100 кг лежачи і жим гантелів по 30 кг сидячи».

Учасники формувалися в категоріях 18 – 25 років, 25 – 35, 35 – 45, 45 – 55 і 55 +. Переможе той, хто зробить максимальну кількість чистих повторів. Переможцю в кожній категорії Насалик пропонував приз – по 50 000 гривень. Міністр тоді додав:

Підтримка бізнесменів вітається і збільшить призовий фонд. Починаємо. Команда «Україні потрібен Порох», категорія 55+, місто Калуш.

Переможці згодом були визначені а призи — вручені.

Колишній міський голова Калуша в молодості займався рукопашним боєм. З 2008 року серйозно захопився пауерліфтингом, фітнесом і бодібілдингом. У 2009-му навіть завоював золото на відкритому чемпіонаті України з пауерліфтингу та жиму лежачи (підняв 135 кілограмів).

У 2013-му завоював «бронзу» на ІІІ чемпіонаті України з бодібілдингу, фітнесу та атлетизму за версією WBPF в категорії «ветерани». Свої «бронзові м’язи» Ігор Насалик демонстрував в «танці» під «Адажіо».

А через рік, в 2014-му, Ігор Насалик в своїй віковій та ваговій групі посів перше місце в чемпіонаті України з пауерліфтингу серед ветеранів. Тодішній мер Калуша вижав 135 кілограмів у ваговій категорії до 105 кілограмів і у віковій групі 50+.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.