Українцям в Польщі можуть скасувати пільги: представник уряду звернувся до біженців

Українські біженці у Польщі можуть втратити пільги. Відповідні законодавчі положення, якими регулюється виплата допомоги українцям, втрачають чинність на початку 2024 року, а рішення про їхнє продовження уряд ще не ухвалив.

Українцям в Польщі можуть скасувати пільги: представник уряду звернувся до біженців – today.ua
Спікер польського уряду Петро Мюллер в ефірі Polsat News відповів на питання про соціальні виплати громадянам України, які приїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року.

За його словами, регламент втрачає чинність на початку наступного року, і на даний момент немає рішення про його продовження.

Мюллер також наголосив на необхідності ширшого залучення міжнародної спільноти до допомоги громадянам України, які перебувають за межами своєї країни.

Польща – одна з європейських країн, яка з першого дня війни максимально всіма силами допомагає українцям. У країні було запроваджено широку програму підтримки біженців з України: одноразові виплати новоприбулим у розмірі 300 злотих (2550 грн), безкоштовне житло та харчування протягом 120 днів, безкоштовна медицина та освіта для дітей, щомісячні виплати для дітей до 18 років у 500 злотих (4250 грн) та інші види “дитячої” допомоги, доступ до ринку праці тощо.

При цьому стало відомо, що за останні місяці багато українських біженців переїхали з Польщі до Німеччини. Основні причини, чому біженці обирають Німеччину, є більш високий рівень життя, соціальних виплат та зарплат, а також наявність друзів та знайомих у цій країні.

У Німеччині на сьогоднішній день проживає найбільше українських біженців – 1,1 млн, тоді як у Польщі їхня кількість зменшилася до 975 тисяч.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.