Завершилися зйомки фільму за романом Софії Андрухович “Фелікс Австрія”

Фокусники, акробати і еротика: як знімали фільм “Віддана”

У Києві завершилися зйомки стрічки “Віддана” за романом Софії Андрухович “Фелікс Австрія”, який отримав літературну премію Книга року ВВС 2014-го року.
Цей роман став бестселером в Україні: за п’ять років, за даними “Видавництва Старого Лева”, було продано майже 30 тисяч екземплярів, повідомляє ВВС.

 

Разом зі сценаристкою Аліною Семеряковою сценарій писала і Софія Андрухович.

Режисером-постановником фільму “Віддана” є Христина Сиволап, для якої це – дебютна робота в повнометражному кіно, продюсер проєкту – Надія Зайончковська.

Для зйомок під Києвом на території у чотири гектари відтворили старовинний Станиславів (Івано-Франківськ) зразка початку ХХ століття з десятками будинків, магазинів, торгових яток, центральною площею та ринком.

У фільмі будуть фокуси і багато старовинних речей. У зйомках взяли участь фокусник-ілюзіоніст, циркова трупа, історичні консультанти, струнний і духовий оркестри. “Реквізит: старовинні меблі, годинники, опудала птахів, посуд, предмети побуту та декору — це справжній та дуже цінний антикваріат, який розшукували художники стрічки”, — розповідає промо-продюсер фільму Дмитро Майстренко.

За його словами, тільки щоб наповнити бібліотеку в кабінеті доктора Анґера, орендували 128 книг періоду 1875-1915 років.

У тому ж кабінеті глядач побачить майже столітній годинник з фігуркою Атланта, який тримає на плечах світ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.