Зникнення 11-річної дівчини на Одещині: усе, що відомо зараз

На жаль, 11-річну Дарію Лук’янченко знайти поки не вдалося. Навколо її зникнення виникають численні чутки та домисли, проте жоден з них підтвердження не отримав. Крім того, не гребують нажитися на трагедії й деякі персоналії.

Що відомо про операцію пошуку
На Одещині тривають пошуки 11-річної Дарії Лук’яненко. На Одещині вже четверту добу шукають 11-річну дівчинку До операції, окрім поліції, Нацгвардії, кінологів із собаками та авіації, долучилися також близько 200 волонтерів і місцевий аероклуб, який оглядає все з повітря. Силовики раніше переконували, що проводитимуть операцію цілодобово, натомість активісти з настанням ночі є змушеними свої пошуки призупиняти.

Крім того, у мережі з’явилися схеми руху дівчинки у день зникнення та імовірного району інциденту. За словами заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, Дарія Лук’яненко зникла 13 червня у проміжку з 13:41 до 14:24. Місцеві ЗМІ пишуть, що востаннє її бачили недалеко від ринку. Поліція підозрює, що дитина стала об’єктом злочину.

Що говорять про зникнення 11-річної Дарії Лук’яненко
Тим часом у мережі ширяться чутки, що чули її крик, що собаки втрачають слід, а це означає, що дитину вкрали на машині, але поки жодна з цих версій не отримала підтвердження, пише видання “Пушкинская” з посиланням на координатора пошуків з громадської організації “Найкращі люди”.

Також з’явилася інформація, що на кладовищі у Іванівці нацгвардійці знайшли свіжу незареєстровану могилу без надгробку. У підсумку вони виявили людські останки, загорнуті у пакет, а ноги небіжчика було замотано скотчем.

Правоохоронці встановили, що тіло належить дорослому, 58-річному, чоловікові, який був безхатченком. Його поховали без відповідного дозволу та за відсутності родичів чи близьких. Причини смерті встановлює поліція.

Читайте також  Садoвий зpобив безпpецедентну заяву! “Абcолютно кoжному ми дaмо по 50 тисяч…”

Крім того, як переконують близькі та друзі родини, на наступний день після зникнення у них з’явилася надія знайти дівчинку, оскільки увімкнувся її телефон. Але поліція без рішення суду не може встановити геолокацію. Також вони стверджують, що у селі розгулює багато етнічних угрупувань, проте не хочуть думати про “Лощинівку 2.0”.

Що сталося у Лощинівці на Одещині? Тут у 2016 році жорстоко вбили 9-річну дівчинку. У поліції розповіли, як убивали малолітню дівчинку на Одещині У поліції заявили, що на тілі дитини є сліди зґвалтування. Місцеві жителі у всьому звинуватили ромів і влаштували погроми їхніх будинків. Зрештою сім’я ромів покинула це село.

Для когось – трагедія, а для декого – можливість підзаробити
Зауважимо, що на зникненні дівчини деякі люди не проти й нажитися. Зокрема, після початку пошукової операції місцеві торговці підняли майже удвічі ціни на каву та воду, передає “Думская”.

Водночас, за словами Аброськіна, до батьків дитини напередодні зателефонував невідомий і за її визволення почав вимагати 10 тисяч доларів. Ним виявився 24-річний неодноразово засуджений чоловік. Його затримали уранці 17 червня на Миколаївщині. За шахрайство та вимагання грошей йому загрожує ув’язнення. Як пояснив зловмисник, це його товариші з колонії нібито попросили через “конференц-зв’язок” зв’язатися з батьками зниклої дівчини, аби заробити грошей.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.