Тільки торти Roshen можна перев’язувати червоною стрічкою — Рішення суду

Roshen через суд змушує державу зареєструвати за ним червоний колір стрічок для пакування тортів.

Господарський суд Києва задовольнив позов Кондитерської корпорації Roshen проти Міністерства економічного розвитку і торгівлі та ДП «Укрпатент» щодо реєстрації знаку у вигляді «червоного кольору матеріалів для упакування кондитерських виробів». Про це свідчить рішення суду від 3 червня, інформують “Наші гроші”.

Суд зобов’язав Кабмін визнати та зареєструвати за Корпорацією Roshen право інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг за заявкою №201710458 від 13 травня 2017 року, яким є червоний колір у пакуванні кондитерських виробів.

Під дію знаку підпадають плівки із різного матеріалу. Таким чином у Roshen вирішили зарезервувати за собою право упаковувати кондитерські вироби у стрічки червоного кольору (відтінок пантон 485 С).

Суд визнав недійсними висновок «Укрпатенту» та рішення Апеляційної палати Мінекономрозвитку, якими підприємству раніше відмовили у реєстрації спірного знаку. Наприклад, Апеляційна палата МЕРТу так аргументувала причину відмови:

«Споживачі, як правило, не сприймають відтінки (пантони) кольорів для вирізнення товарів різних виробників. Середній споживач здатний чітко розрізняти лише обмежену кількість кольорів, узагальнюючи їх сприйняття основними кольорами, якими прийнято вважати червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій та фіолетовий. Такі широкі права на певний колір не відповідають інтересам суспільства, зокрема тому, що це може мати наслідком створення невиправданої економічної переваги на певному ринку товарів або послуг для одного виробника або надавача послуг».

На початку 2012 року Корпорація подала заявку на видачу свідоцтв на стрічки із написом «Roshen» із різними відтінками червоного. Але жодну з цих заявок у компанії не оплачували, тож руху по них не було. У серпні 2016 року Roshen заявив про бажання зареєструвати за собою ще два знаки: стрічку червоного кольору і стрічку червоного кольору із написом «Roshen». Обидві – для пакування тортів. Roshen не змогла довести, що має право на червону стрічку, тому в лютому 2017 року за цією заявкою фірма отримала відмову.

Читайте також  Подруга побитої до смерті франківки каже, що співмешканець тримав її за ногу з балкону

Натомість, позитивно завершився розгляд заявки про реєстрацію знака із брендованою стрічкою для пакування тортів – восени 2017-го «Рошен» зарезервував своє право на ось таку стрічку

Однак Roshen хоче, щоб червону стрічку не могли використовувати інші виробники. В середині 2017 року в Roshen вирішили зареєструвати за собою знак у вигляді червоного кольору. Спочатку – не успішно, але втрутився суд.

Розгляд справи у апеляційному суді очікується, наразі у судовому реєстрі відсутня інформація про подання Мінекономрозвитку та «Укрпатентом» апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.