На Прикарпатті хочуть ліквідувати школу-інтернат: вчителі проти

Сьогодні, 17 травня, на сесію Івано-Франківської облради приїхали педагоги Тлумацької школи-інтернату. На сесії розглядалося питання ліквідації школи. Вчителі побоюються, що після реформування інтернату, вони залишаться без роботи.

Про це пише «Репортер».

У Тлумацькій спеціалізованій школі-інтернаті навчається понад сотня учнів із затримкою психічного розвитку – з усієї Івано-Франківщини. Щоправда, торік Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою, вже з першого вересня цього року учнів до інтернату – не прийматимуть.

«Ми звертаємось до вас з проханням захистити наші права, – говорить представниця педагогічного колективу Марія Тарновецька. – Зокрема, замінити пункт «ліквідація» на «реорганізацію» та переукласти договори із вчителями. Ми не розуміємо позиції департаменту освіти. Чому нас спішили так ліквідувати, якщо є постанова, яка дозволяє інтернатам функціонувати».

Голова обласної ради Олександр Сич запевнив, що звернення колективу Тлумацької школи буде направлено в департамент освіти і науки. Також Сич нагадав, це питання належить до компетенції облдержадміністрації.

Заступник Сича Василь Гладій додав, що така ж ситуація склалася у Перегінській школі. Тож депутат запропонував, не розглядати питання щодо ліквідації інтернатів допоки облдержадміністрація не врегулює всі питання з працевлаштуванням педагогів і технічних працівників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.