США направить до берегів Венесуели корабель-госпіталь USNS Comfort

Вашингтон має намір відправити до берегів Венесуели госпітальний корабель ВМС Comfort. Місією корабля буде надання медичної допомоги тим громадянам країни, які її потребують.

Віце-президент США Майк Пенс на конференції у Вашингтоні зазначив, що корабель увійде в регіон Карибського моря, Центральної та Південної Америки у червні, повідомляє Military.com.

У своєму виступі Пенс також закликав Мадуро піти у відставку, назвавши його диктатором, який не має права на владу. Серед іншого він повідомив, що США знімають санкції з Мануеля Крістофера Фігера – генерала, який підтримав раніше опозиційного лідера країни Хуана Гуайдо.

Разом з тим у США зараз готуються прийняти санкції проти всіх 25 суддів Верховного суду Венесуели. Пенс вважає, що суд – лише політичний інструмент режиму диктатора Мадуро.

До речі, Хуан Гуайдо заявив, що готовий підтримати введення в країну американських військових.

Ми відкриті до пропозицій, які несуть низькі соціальні витрати і гарантуватимуть нам стабільність і чесні вибори. Ми хочемо завершення цього конфлікту і розглянемо різні варіанти,
– заявив Гуайдо.

Напередодні він визнав, що спроба повалення Ніколаса Мадуро зазнала невдачі Гуайдо визнав провальною спробу відсторонення Мадуро . Причиною він назвав недостатню підтримку з боку венесуельських військових. Тоді Гуайдо наголосив, що він радий бачити серед союзників США і відкритий до пропозиції з боку Вашингтона про початок військової інтервенції до Венесуели.

В ніч з 29 на 30 квітня за місцевим часом лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав армію підтримати його і покласти край узурпації влади Ніколасом Мадуро. Він оголосив фінальну фазу операції “Свобода”, після чого по всій країні спалахнули протести
.

Що відомо про корабель ВМС США Comfort?Це військовий корабель-госпіталь обладнаний апаратурою, яку можна знайти у найбільших лікарнях розташованих на землі. Команда корабля налічує 780 людей. До команди медиків входять військові, цивільні, волонтери та члени неурядових гуманітарних установ.

Читайте також  На Прикарпатті судитимуть працівника ДАІ, який вимагав та одержав 5 тисяч гривень хабаря

Загальна місткість цього плавучого шпиталю – 1000 пацієнтів. Серед ліжок: 80 – в інтенсівній терапії, 20 – післяопераційніх, 280 – для пацієнтів середня ступіню важкості, 120 – для легко поранених, 500 – для пацієнтів з мінімальними ураженнями. На борту судна встановлено 12 операційних кімнат.

Серед відділень є приймальне, реанімація, радіологія, головна та додаткова лабораторія, стерилізаційна, аптека, лікувальна фізкультура, опікове відділення, стоматологія, оптометрія, морг, пральна, медична фотографія, дві машини для синтезу кисню, чотири машини для дистилізації води. Також є вертольотний майданчик, що здатен приймати найбільші військові гелікоптери.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.