Франківського стоматолога-різника засуджено до довічного ув’язнення

Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні, яке набуло суспільного резонансу – за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 КК України), а також умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненому особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).
Vuytsiv-Boyko-sud-6457-890x395
Нагадаємо, що 31-річний житель міста, проживаючи у приміщенні власного стоматологічного кабінету, час від часу запрошував до себе різних осіб, з якими розпивав алкогольні напої.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, стоматолог наніс один цілеспрямований удар лезами ножиців у ліве око своєму товаришу, від якого той впав на підлогу, однак продовжував подавати ознаки життя. Після чого, жертві було нанесено ще один удар ножицями у праве око, від чого й наступила смерть потерпілого. Майже через місяць, в аналогічний спосіб, стоматолог вбив ще одного франківчанина, тільки застосував при цьому не ножиці, а кухонний ніж. Тіла жертв вбивця холоднокровно розчленовував у приміщенні ванної кімнати за допомогою ножа, частини тіла потерпілих зносив у підвал свого помешкання, присипаючи сіллю для притуплення трупного запаху. Пошматовані тіла чоловіків медику допомагала ховати його співжителька, з якою «різник» й вивозив частини тіл на металевому візку та викидав поряд із недобудовою в одному з дворів міста.

Прокурор довів вину чоловіка та наполягав на призначенні останньому покарання у виді довічного позбавлення волі.

З такою позицією прокуратури колегія суддів погодилась та призначила вбивці довічне позбавлення волі, а його співмешканку за приховування тяжких злочинів та вирощування наркотичних рослин покарано позбавленням волі на строк 3 роки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.