Дівчина заявила про зґвалтування у «БлаБлаКарі» і звинуватила поліцію в бездіяльності. Що відомо

Як повідомила подруга потерпілої, під час поїздки в машині сервісу «БлаБлаКар» дівчину зґвалтував водій, пише hromadske.

Потерпіла одразу звернулася до поліції Черкаської області, там відкрили провадження, утім ґвалтівника так і не затримали. Подруга дівчини заявляє про бездіяльність слідчих та переймається, що водій втече додому в анексований Крим.

Що сталося?

Інцидент стався 30 серпня у поїздці сервісом «БлаБлаКар» на шляху Одеса-Черкаси. За словами подруги потерпілої, чоловік напоїв пасажирку кавою, після чого вона відчула слабкість і почала засинати. Водій погрожував дівчині, що зґвалтує її, та хизувався своїми контактами у районній поліції.

«Ледь притомна після кави, подруга почала писати своєму хлопцеві, що вона у небезпеці та кожні декілька кілометрів надсилати свою геолокацію. Не дочекавшись, поки дівчина втратить свідомість, водій «Блаблакару» відвіз її у ліс та зґвалтував», — розповіла подруга потерпілої.

Після повернення у Черкаси дівчина звернулася до поліції: надала усю можливу інформацію, включно з повним ім’ям чоловіка, його контактами, фотографією та маркою машини. Потерпіла написала заяву про зґвалтування, утім, за словами її подруги, у поліції відмовилися шукати злочинця. Зокрема, там довго не хотіли прийняти речі потерпілої, а слідчий не надавав інформації про розслідування справи. Дівчина та її друзі переймаються, що водій повернеться додому до анексованого Криму і залишиться непокараним.

Що говорить поліція?

Головне управління Черкаської області заперечує інформацію про свою бездіяльність. За словами начальника сектору комунікацій поліції Черкащини Дмитра Грищенка, заяву від дівчини вони зареєстрували та одразу відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу «Зґвалтування».

«Дівчина звернулася 31 серпня, заява зареєстрована. Провадження відкрито в той самий день, а заднім числом його відкрити неможливо, бо це електронна база. Щодо речей — вони вилучені, утім не можу сказати, коли саме. Щодо призначення експертизи, то вона призначається судом. Клопотання в суд направлено, робота проводиться», — заявив Грищенко у коментарі hromadske.

Читайте також  До чого цей світ котиться? Поліцейські на вокзалі згвалтували дівчину

Також він додав, що поліцейські встановили особу підозрюваного та знають його місце перебування. Утім, Грищенко не зміг відповісти, чи допитали вже водія.

Яка позиція «БлаБлаКар»?

У сервісі для пошуку попутників «БлаБлаКар» розповіли hromadske, що заблокували профіль водія, щойно дізналися про випадок. Зокрема, вони зв’язалися з поліцією, аби перевірити інформацію і запропонувати допомогу. Менеджерка з комунікацій «БлаБлаКар» Україна Юлія Крупенко також додала, що вони готові надати усю необхідну інформацію поліції про реєстрацію поїздки, проте станом на 5 вересня жодного запиту від поліції не надходило.

«Ми були шоковані, дізнавшись про цю ситуацію. Це безпрецедентний випадок для української платформи «БлаБлаКар». Це абсолютно неприпустимо, і такі люди безумовно повинні нести відповідальність за свої вчинки. Ми зібрали всі дані, щоб оперативно їх відправити в поліцію, як тільки отримаємо відповідний запит», — сказала Крупенко.

У «БлаБлаКар» наголосили, що їхнім сервісом користуються 80 мільйонів людей у всьому світі, які обов’язково верифікують свою особу за номером телефону та електронною поштою. Також вони мають надавати фотографію, інформацію про себе і транспортний засіб, включно з номерними знаками.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.