“Людина буде як зварений шматок м’яса”: окупанти почали використовувати термобаричні гранати

Професійні військові кажуть, наслідки вибуху цієї гранати – жахливі


На Маріупольському напрямку окупанти почали використовувати термобаричні боєприпаси проти українських захисників. На озброєнні української армії таких немає, – кажуть військові. Які наслідки будуть від ураження з такої зброї – дізнавалися кореспонденти “5 каналу”.

Удень – кулеметні черги, вночі – постріли з гранатометів. Попри передвеликодні дні, ворожа зброя не мовчить.

“Вони надвечір провокують. Хочуть, щоб ми перемир’я зірвали. Ми на провокації не піддаємося, дотримуючись Мінських домовленостей, перемир’я. Крупнокаліберною, буває прилітає РПГ і пару мінометів”, – розповідає армієць “Карась”.

Військовослужбовець на позивний “Акела” показує відео нерозірваного снаряда, який знайшли біля позицій після нічного обстрілу окупантів.

Пояснює: “За зовнішнім виглядом відразу впізнали – це термобарична граната для РПГ-7В. Таких гранат на озброєнні в нашій армії немає. Її призначення – після влучання розпорошувати аерозоль, який спалахує від іскри та випалює простір. У закритих приміщеннях це 300 кв.м, на відкритій місцевості – в радіусі до 30 м”.

“Акела” на фронті від самого початку бойових дій. Він має військову освіту й добре знається на видах зброї та боєприпасів: “Граната 2005 року випуску. Не складно зробити висновок, що граната, якої немає на озброєнні української армії, яка виробляється наразі тільки в трьох країнах, саме такого зразка – Росія, Іран і Вірменія… Як вона могла потрапити на територію України?”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.