Закон про обмеження прав президента: як відреагували у штабі Зеленського

У штабі лідера президентських перегонів відреагували на новий закон про президента

У штабі Володимира Зеленського відреагували на закон, який може обмежити права президента. Представник Зеленського заявив, що це “спроба вдарити під дих”.

Про це повідомив спікер штабу переможця виборів президента Дмитро Разумков.

“У нього забирають кандидатуру міністра закордонних справ, кандидатуру міністра оборони, генерального прокурора, подачу глав ОДА і багато інших речей, які фактично закріплені різними законодавчими актами, в тому числі Конституцією. Цей закон лежав давно, єдине, я не знаю, який там був текст, але сьогодні це спроба вдарити під дих не тільки Зеленському, але і 73% громадян, які підтримали його кандидатуру у другому турі”, – зазначив він.

Водночас Дмитро Разумков нагадав, чому саме українці голосували за Зеленського. За його словами, за Володимира проголосували саме через те, що хотіли, аби він виконав свої передвиборчі обіцянки. Серед них було і зняття депутатської недоторканності та закон про імпічмент.

“Фактично, йому віддали голоси за те, щоб він робив ті дії, які на себе взяв в рамках виборчої кампанії, в тому числі закон про імпічмент. Не тільки закон про імпічмент. Було зняття депутатської недоторканності, зняття недоторканності суддів, з президента, закон про імпічмент і закон про відкликання народного депутата”, – підкреслив спікер штабу лідера президентських перегонів.

Політтехнолог також уточнив, що поки “не бачив текст законопроекту”. Варто зазначити, що у Верховній Раді України пропонують обмежити повноваження гаранта. Відповідний законопроект запропонувала Оксана Сироїд, що в партії “Самопоміч”. Його вже надіслали всім фракціям ВР для ознайомлення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.