«Зараховано» «Незараховано» Школи можуть відмовитись від оцінок на час карантину

Під час проведення дистанційного навчання школи можуть відмовитись від традиційної 12-бальної шкали оцінювання та оцінювати знання учнів за власними критеріями.
Учням можуть ставити «зараховано»/«незараховано», якщо хоча б половина уроків проводилась віддалено.

Про це пише Громадське.

Така можливість для шкіл визначена у законі про «Про повну загальну середню освіту». Зокрема, у ст. 17 закону зазначено, що освітні заклади можуть оцінювати учнів за власною шкалою. Але згодом ця шкала має бути обов’язково переведена у бали.

Таке оцінювання вчителі можуть використовувати для предметів «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та інших окремих предметів варіативної складової.

Під час карантину в Україні школи можуть працювати як в очному, так і в змішаному форматі, коли деякі класи переводять на дистанційний режим. Те, як працюватиме конкретний освітній заклад, залежатиме від того, до якої карантинної зони він потрапить.

Школи у населених пунктах, котрі потрапили до найвищої «червоної» зони епідеміологічної небезпеки не зможуть приймати учнів очно взагалі. Проте рішення про закриття шкіл мають ухвалити спільно місцева та центральна влада.

У «помаранчевих» зонах навчання змішане — тобто якість класи ходять у школу, а якісь вчаться онлайн. Там школу або дитсадок можуть закрити узагалі, якщо на карантин відправлять понад 50% класів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.