Ціна на газ із 1 травня: Кабмін і «Нафтогаз» дійшли згоди щодо зниження вартості блакитного палива

Кабмін і «Нафтогаз» нарешті врегулювали механізм, який зменшить ціну на газ.

Український уряд та керівник «Нафтогаз України» Андрій Коболєв дійшли згоди щодо зниження ціни природного газу для населення і теплової генерації з 1 травня.

Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Зазначається, що зниження ціни на газ відбудеться з 1 травня 2019 року на 3,5% – з 8,55 тис. грн до 8,247 тис. грн за тисячу кубометрів.

«За дорученням Кабінету Міністрів «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення і теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)», – зазначили в «Нафтогазі».

У «Нафтогазі» зазначають, що якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів буде нижче встановленої в постанові КМУ №867, то ціна для населення знизиться. Якщо ж ринкова ціна для промисловості перевищить певний урядом рівень, то ціна для населення збережеться на рівні встановленого постановою.

Нагадаємо, раніше НАК «Нафтогаз України» звернулася до Кабінету Міністрів із проханням скасувати Положення про покладення спеціальних обов’язків або внести в нього зміни, оскільки документ вимагає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.