Скільки мільйонів українців зараз живе за кордоном: конкретні цифри

Більшість українців хочуть повернутися на батьківщину.

Станом на кінець червня 2023 року за кордоном проживають понад 8 мільйонів українців. Це – 20% від населення України до нападу Росії.

Про це йдеться у дослідженні громадської організації “ОПОРА”, створеному на основі даних МЗС, Держприкордонслужби та інших офіційних відомств.

Згідно з даними українського МЗС, станом на 21 червня 2023 року за кордоном перебувають 8 мільйонів 177 тисяч українців. Це фактично 20% від кількості населення, яке фіксувалося до 24 лютого 2022 року.

В Європі перебувають 5 млн 977 тис. українських переселенців.
В інших державах – ще майже 362 тис. осіб.
Водночас за оцінками Міністерства соцполітики, кількість внутрішньо переміщених осіб становить близько 4,7 млн осіб.

Аналітик даних Громадянської мережі “ОПОРА” Андрій Савчук повідомив, що від грудня 2022-го до березня 2023 року з України виїхало понад 1,8 млн громадян. Він зауважив, що вже 2023 року кількість людей в Україні стала на 700 тисяч менше.

75% біженців, які виїхали після початку війни, планують повернутися до України. Загалом 67% усіх українців, які мешкають за кордоном, мають наміри повертатися.

Нагадаємо, сайт ТСН.ua дізнавався, яким буде співвідношення чоловіків і жінок в Україні після закінчення війни та як, за прогнозами науковців, змінюватиметься ситуація в повоєнні роки.

Заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАНУ Олександр Гладун вважає, що після війни співвідношення чоловіків і жінок збільшиться, оскільки більшість українок не повернеться з-за кордону.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.