Несподівано помер Биков: увесь світ у скорботі

Помер один з найбільш впізнаваних голосів сучасності

У Вербну неділю, 21 квітня з життя пішов знаменитий радянський телеведучий і диктор Михайло Олександрович Биков. Смерть прийшла до нього раптово, на 74-му році життя.

Про страшну трагедію розповіла донька ведучого, передає “Clutch”.

Биков пропрацював на телебаченні 40 років. Він був ведучим новин, святкових концертів, озвучував кіножурнали. Його візитною карткою стала робота над оголошенням станцій метро в Пітерському метрополітені, якою він займався з кінця 1970-х по 2014 рік.

Народився Михайло Биков в сім’ї морського прикордонника і співачки, офіційна дата народження — 24 липня 1945 року, але в одному з інтерв’ю Михайло Биков сказав, що народився в червні. Дитинство майбутнього диктора пройшло на Півночі, потім сім’я переїхала в Ленінград. Закінчивши 8 класів, він вступив до технікуму холодильної промисловості, але під час навчання весь час пропадав у драмгуртку”.

Свою телевізійну кар’єру Биков почав зі зйомок в короткометражному фільмі “Літній дощ” у ролі музиканта. З 1969 року працював диктором-практикантом на радіо в Ленінграді, а через півтора року був запрошений на телебачення. Він вів новини, кілька передач, святкові концерти, озвучував кіножурнали “Ленінградська хроніка” і “Панорама ТБ”, а також виступав в якості “чергового диктора” в паузах між ефірами.
Після розпаду СРСР Михайло Олександрович працював на П’ятому каналі. Незабаром перейшов на Регіональне телебачення, в штаті якого перебував до 2007 року. З 2010 по 2014 був арт-директором кіностудії “Ленфільм-XXI”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.