У НАТО погодилися ухвалити Україну без ПДЧ, що це означає: “Ми розуміємо, що без…”

Політолог Руслан Бортник розповів про вступ України до НАТО без плану дій щодо членства (ПДЧ). Про це фахівець повідомив у ефірі Politeka Online.

“Усі шукають гарні інформаційні формулювання, щоб продемонструвати успіх. Зрозуміло, що саміт НАТО пройде, Україна в ньому братиме участь. Їм необхідно потім продемонструвати успіх в Україні і необхідно буде у світі продемонструвати незмінність позиції щодо НАТО і водночас не втягнутість західних”. суспільство у пряму війну проти Росії. Тому ці танці навколо ПДЧ… Так, воно красиве і звучить добре, але ми розуміємо, що без терміну вступу це насправді пустушка. Ось Туреччина до Євросоюзу вже скільки, 40 років вступає?”, – розповів фахівець.

При цьому експерт додав, що це не провина нашої дипломатії чи президента України. Це просто максимум, яким можуть йти західні союзники нашої країни. Для них Україна є важливим елементом, але заради неї не готові жертвувати своїми арміями та рівнем благополуччя повноцінно. Союзники України готові допомагати країні, як вони роблять зараз, надаючи військову та фінансову допомогу для ведення війни проти Російської Федерації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.