У Калуші відбудеться благодійний ярмарок на підтримку «кришталевого хлопчика» Володі Базюка

14 квітня у виставковій залі міста відбудеться благодійний ярмарок «Великодні подарунки» по збору коштів на лікування калушанина Володі Базюка.

Таких, як Володя, називають «кришталевими дітьми». Це пов’язано із сильною крихкістю кісток: у дітей із цим захворюванням може бути до десятка переломів за рік, а ламаються кістки постійно, навіть просто при ходінні.

Хлопчик народився повністю здоровим, але із чотирирічного віку почав часто ламати щось: то руку, то стегно. Батьки не могли зрозуміти, чому у сина такі крихкі кістки, та й лікарі переконували – «не треба видумувати собі хворобу». Згодом після численних обстежень медики таки підтвердили у хлопчика рідкісне захворювання – «недосконалий остеогенез».

Зараз Володі – 15. Із допомогою інтернету та електронного листування із викладачами він старанно вивчає право у місцевому коледжі. А ще недавно хлопець почав відвідувати тренажерний зал. Робить вправи для рук та пресу. Він дуже наполегливий і вірить, що навіть незнайомі люди допоможуть йому знову ходити і бігати, як колись у дитинстві.

Картка Привату мами Володі – Надії Лавринчук: 4149 4978 6479 1837.

Організатори заходу: ГО «Інвест» та Музейно-виставковий центр Калуської міської ради.

Початок ярмарку о 14.00.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.