10 порад від людей, які розкрили всі таємниці ремонту

Для будь-якої сім’ї ремонт – епохальна подія, яка вимагає великої підготовки. Уникнути помилок в такій нелегкій справі, на жаль, вдається далеко не завжди. І хоча багато чого можна помітити на етапі роботи, маємо речі, недоліки яких виявляються лиш через кілька місяців (або навіть років). І на виправлення таких недоліків може піти багато часу, сил і грошей.

Ми в Тутка вважаємо, що краще вчитися на чужих помилках. А тому поцікавилися, про що найбільше шкодують люди, які пройшли через ремонт, і склали перелік невдалих ідей, від яких краще відмовитися, поки не пізно.

1. Душова кабіна

Ні, ми не проти кабін в загальному. Більш того, бувають такі ситуації, коли душ стане єдиним правильним рішенням. Однак краще обрати ванну, якщо ви живете з дітьми або тваринами. За великого бажання покупати і тих, й інших можна і в душовій кабіні, але в такому випадку ви ризикуєте залити водою усю кімнату. До того ж це просто незручно.

Крім того, багато досвідчених користувачів скаржаться на необхідність постійного прибирання всередині та зовні кабінки, тісноту та інші недоліки. А якщо душ буде не найякіснішим, потреба в ремонті не забариться.

До речі, вибираючи ванну, зверніть увагу на її форму. Ідеально, якщо дно буде не паралельним до підлоги, а під невеликим нахилом у бік зливу. Тоді вода не буде застоюватися і ви витратите на чищення менше часу.

2. Мозаїка на кухонному фартусі

На ранній стадії буває важко передбачити, де ви будете прасувати білизну, де повісите гірлянду взимку, а де будете найчастіше заряджати телефон. Отож імовірно, що проблема випливе трохи пізніше, коли розв’язати цю проблему зможе тільки повторний ремонт. Тому пораду тут можна дати тільки одну: оцініть свої потреби, звички, намалюйте план майбутньої кімнати – і на базі всього цього продумайте, де розмістити розетки і в якій кількості. Звичайно, проблему можна вирішити і за допомогою подовжувача, але затишку в кімнаті він точно не додасть.

Читайте також  Це дуже просто: надійний спосіб миттєво відновити зів'ялі помідори на грядці

4. Погана шумоізоляція

Товщина стін в новобудовах – це справжнісінька лотерея. Якщо, купуючи вторинне житло, ви швидко оціните звукопроникність (за умови, що сусідні квартири не стоять пусткою), то в свіжозведених будинках на це може піти час. Без гарної шумоізоляції будь-який шурхіт у сусідів зверху буде створювати вам дискомфорт (деякі навіть скаржаться, що телефон, який телефонує на віброрежимі в іншій квартирі, заважає їм спати). Самим ставати причиною незручностей теж неприємно. Тому не забудьте про захист від шуму, коли будете планувати бюджет ремонту.

5. Темна плитка у ванній…

 

Люди, які зупинили свій вибір на темному кахлі, часто скаржаться, що навіть дрібні забруднення видно на ньому особливо чітко. Пилюку, крихти і шерсть тварин доведеться прибирати по декілька разів на день, щоб зберегти охайний вигляд кімнати.

Багато що залежить і від якості води. Чим вона жорсткіша, тим сильніше будуть помітні розводи на підлозі, коли вона висохне після миття. Сліди залишаться і на світлій плитці, але вони будуть набагато менш помітними.

6. …і строката плитка на кухні

Покриття під натуральний камінь виглядає красиво і дорого. Одним з його плюсів називають здатність маскувати забруднення. Але в цьому і мінус: дрібне сміття легко не помітити, переплутавши з візерунком, або навпаки, можна довго відтирати пляму, яка насправді є частиною принта. Тому багато людей рекомендують обрати світлі текстури, наприклад, під мармур.

Причому ця порада стосується не тільки підлоги, а й робочої поверхні кухонного гарнітура. Як зізнаються деякі інтернет-користувачі, білі стільниці дуже допомагають у підтриманні чистоти: навіть крихітні плями відразу кидаються в очі та вимагають негайного прибирання (ледачим господаркам вже не вдасться виправдати безлад на неуважність). Погодьтеся, легше витратити кілька секунд, щоб забрати свіжу краплю олії, ніж потім півгодини драїти застиглі плями.

Читайте також  Перший секс у ваших стосунках: які помилки можна зробити

7. Мало світла у ванній

Жінки зрозуміють: коли мова йде про макіяж, лише одна лампа на стелі може знівелювати всі старання. Але це ще півбіди: необхідність проводити маніпуляції при недостатньому освітленні дає додаткове навантаження на очі. Подбайте заздалегідь про невеликі світильники над раковиною. Діодні лампи, які часто вбудовують в дзеркала, споживають значно менше електроенергії. З огляду на те, що для ранкового і вечірнього вмивання, як правило, цього достатньо, ви подбаєте не лиш про свій гаманець, але і про екологію.

І не забудьте поставити розетки в ванну. Це зробить кімнату значно більш функціональною, головне – пам’ятати про безпеку при проектуванні.

8. Економія на матеріалах

«Краще менше, але краще», – скаже будь-яка людина, що пройшла через ремонт. І буде права. Іноді в погоні за користю ми купуємо матеріали сумнівної якості, а в результаті десь через 3 роки змушені все переробляти. Тому про економію в питаннях ремонту треба судити саме в довготерміновій перспективі. Звичайно, є речі, які легко можна вибирати, виходячи з ціни. Але як мінімум підлогу, вікна, інженерні системи та сантехніку краще купувати, орієнтуючись насамперед на якість.

Важливо зуміти правильно розставити пріоритети. Якщо бюджет сильно обмежений, перегляньте витрати: можливо, певні моменти варто мінімізувати, а інші – відкласти на потім. Зате не доведеться платити двічі, як у відомій приказці.

9. Об’єднання кухні та кімнати

Вирішуючи об’єднати спочатку розділені кімнату і кухню, в першу чергу враховуйте контекст: скільки осіб мешкає в квартирі, який у них графік і т. д. Студія стане прекрасним рішенням, наприклад, для бездітної пари, особливо при наявності додаткової спальні. Але якщо одну житлову площу ділить ціла сім’я, всі будуть просто заважати одне одному.

Читайте також  Без червоної помади краще: Марія Яремчук поділилася нeзвичним селфі-образом

Те ж саме стосується об’єднання санвузла: спеціально з’єднувати кімнати рекомендується тільки тоді, коли в квартирі є ще один туалет.

10. Неправильне проектування теплої підлоги

Досить поширена помилка, яка двічі б’є по гаманцю: спочатку – при встановленні системи обігріву, потім – при розрахунку споживання електроенергії. Перед тим, як замовляти теплу підлогу, продумайте, де поставите меблі, і не робіть опалення на цих ділянках. Це здається очевидним, але багато серед нас забуває про такі нюанси.

Особливо будьте уважними при оновленні кухні. Тепла підлога під холодильником не тільки марна, але й шкідлива для техніки справа.

Цікаво, що зрозуміли про себе автори наступних фотографій?

А яких помилок припускались під час ремонту ви? Жалієте за це?

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.