Івано-франківське комунальне підприємство поповнилось спецтехнікою

Цього року Івано-Франківська міська рада виділила майже 13 млн. грн. на закупівлю спецтехніки для КП «Муніципальна дорожня компанія». Шість сучасних машин надійдуть на підприємство вже до кінця липня. А днями МДК отримало на баланс першу з них – 8-тонний каток.

1465538533_mdk-2_novyy-razmer

«Вперше у міському бюджеті заклали достатні кошти на закупівлю спецтехніки для ремонту й експлуатації доріг. Машин катастрофічно не вистачало, а ті що були – застаріли. Частина не мінялась ще з 70-х років. А з таким устаткуванням гарантувати високу якість обслуговування доріг міська влада не може. Каток, що отримала Муніципальна дорожня компанія, задіємо у поточних ремонтах. Першими він освоїть вулицю Блавацького та Дем’янів лаз. Намагатимемось й надалі поповнювати рухомий склад комунального підприємства,» – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Усі машини були закуплені відповідно до тендеру, що провів департамент житлової, комунальної політики і благоустрою. Деякі з них – нові, а решта – бувші у вжитку. Як розповів директор МДК Віталій Бурко, техніка добротна, німецького виробництва, тому навіть експлуатовані одиниці прослужать як мінімум 10-15 років. Вартість, приміром, цього катка 880 тис. грн., а новий такий коштував би втричі дорожче.

Каток зручний у керуванні, економний, кабіна оснащена кондиціонером. Це значно спростить роботу водієві. Крім того, є автоматичне регулювання товщини і щільності укладання асфальту. Наступними на підприємстві чекають самоскид та піскорозкидувач. Вони надійдуть вже до 20 червня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: