20 + 1 маленька хитрість для тих, хто хоче схуднути

Обмеження в харчуванні, спорт, мотивація… Базові способи скинути зайву вагу відомі всім, проте про маленькі, але корисні хитрощі мало хто знає. Ось список із 21 простих і… кілька несподіваних рекомендацій, які допоможуть вам схуднути надовго і без зайвого напруження.

1. Приблизну добову норму кілокалорій, при якій ви не будете набирати вагу, можна визначити за такою формулою. Свою вагу в кілограмах поділіть на 0,45 і помножте на 14. Якщо ж ви хочете не просто залишатися у формі, а схуднути, виконайте те ж обчислення, тільки замість реальної ваги підставте бажану. Дотримуючись цієї заниженої цифри, ви будете втрачати кілограми – хоч і повільно, але точно.

2. Посипайте корицею кашу, йогурт, каву і будь-яку іншу їжу, з якою поєднується ця спеція. Вона має здатність прискорювати метаболізм і всього пів чайної ложки в день допоможе вам скидати біля кілограма за місяць.

3. Якщо ви їсте в офісі, не обідайте за робочим столом. Дослідження показують, що сидячи перед монітором або екраном телевізора, люди споживають в середньому на 250 кілокалорій більше.

4. Частіше смійтесь. 10-15 хвилин сміху щодня підвищують тижневу витрату калорій на 280 ккал.

5. Пийте морквяний сік! Завдяки вмісту клітковини і низької калорійності морквяний сік допомагає худнути на 1,8 кг протягом 1,5-2 місяців. Норма споживання – 1 склянка (200 мл) в день.

6. Під час занять фітнесом або навіть звичайної прогулянки пішки, слухайте ритмічну музику – це мотивує до фізичної активності та допоможе вам займатися довше.

7. Затягніть до фітнес-клубу друзів. За статистикою, люди, які займаються спортом з групою знайомих, худнуть на 30% швидше ніж спортсмени-одинаки.

Читайте також  Поради батькам, які біжать від воєнних дій разом із дітьми: найважливіша інформація

8. Їжте менше солі і більше червоного перцю. Дієта без солі допоможе позбутися від зайвої рідини, а перець містить речовину капсаїцин, що прискорює обмін речовин на 25%.

9. Згідно з опитуванням британських лікарів, однією із основних причин спонтанного переїдання є стрес на роботі. Якщо ви перенервували, присядьте і зробіть кілька глибоких вдихів, можете спробувати техніку діафрагмального дихання (коли вдих здійснюється за рахунок м’язів черевного пресу). Ви поступово заспокоїтесь і бажання заїсти свої неприємності не виникне.

10. Займатися фітнесом треба зранку, до вашого першого прийому їжі. По-перше, це прискорить метаболізм на цілий день, а по-друге, так організм буде витрачати енергію, отриману не з їжі, а з вашої жирової тканини.

11. Перед подачею обіду на стіл будь-які великі шматки їжі краще порізати. Це дозволить вам споживати приблизно на 20% калорій менше, оскільки в порізаному вигляді порції здаються людині більшими, ніж якщо подаються одним шматком. А обдуривши свої очі, ви обдурите заодно і шлунок – і швидше насититеся.

12. Найефективніший тренажер (з точки зору спалювання калорій) – бігова доріжка. Найефективніше після бігу навантаження – проста ходьба, займатися якою ви можете і поза стінами тренажерного залу.

13. Ідеальним сніданком англійські дієтологи визнали варені яйця з шматком хліба або фруктами. Яйця багаті білком, завдяки якому організм краще витрачає отримані калорії протягом усього дня, а присутні в цій страві вуглеводи зарядять вас енергією і не дадуть швидко зголодніти.

14. Вмикайте спокійну класичну музику, коли сідаєте до трапези. Під такий акомпанемент люди з’їдають менше в середньому на 15-20%, оскільки жують повільніше і краще наїдаються.

15. Навіть якщо ви сильно втомилися, ніколи не нехтуйте своїм інтимним життям. Заняття сексом спалює 150 ккал за 20 хвилин і сприяє виробленню особливого гормону, який прискорює метаболізм.

Читайте також  Грибний сезон: кілька порад як правильно збирати лісові делікатеси та як діяти при отруєнні грибами

16. Перекушуйте гранатом. Насіння цього фрукта містять речовину, що перешкоджає утворенню жирових відкладень, а солодкий смак відбиває апетит.

17. У зеленому чаї кофеїн поєднується з особливим антиоксидантом, який прискорює переробку жиру в енергію. Таким чином, регулярне вживання цього напою здатне розігнати ваш обмін речовин майже на 20%.

18. Замініть салат та іншу зелень та свіжий шпинат. При низькій калорійності в ньому найбільше клітковини, яка сприяє очищенню шлунково-кишкового тракту і допомагає організму розщеплювати жири більш ефективно.

19. Спробуйте козячий сир замість коров’ячого: він менш калорійний на 40%, але при цьому не поступається за вмістом корисних елементів.

20. Замість макаронів використовуйте як гарнір сочевицю або квасолю. Бобові містять багато клітковини і особливу амінокислоту, завдяки чому допомагають активно позбуватися від жирових відкладень. За 2,5 місяці на «бобовій дієті» можна скинути до 7 кг.

21. Повністю видаляти жири зі свого меню не можна, хоча б тому, що вони необхідні для абсорбції багатьох вітамінів і мінералів. Краще замінити їх на «здорові», тобто замість жирних молочних і м’ясних продуктів їсти м’ясо індички, рибу, лляну і оливкову олію, яйця, горіхи. Дослідження підтверджують, що така заміна не тільки сприяє схудненню, але і надзвичайно корисна для серця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.