До анексованого Криму прибула “делегація” з Франції

Дипломати прибули до анексованого півострова ввечері 13 березня. Літак з членами “делегації” приземлився в аеропорту Сімферополя.

Загалом до складу “делегації” входять 11 політиків. Їх очолює президент Асоціації “Франко-російський діалог”, екс-міністр транспорту Франції Тьєррі Маріані. Разом з ними також прибули два журналісти – репортер журналу Éléments Крістоф Лафосс і репортер телеканалу TV Libertés Гійом Санжорж.

Підконтрольне окупаційній владі агентство “Крыминформ” зазначає, що французькі політики планують зустрічі з депутатами “Державної ради Криму” і “Законодавчих зборів Севастополя”, а також з главами двох російських суб’єктів.

У суботу, 16 березня в анексованому Криму планується проведення “святкових заходів” у зв’язку з річницею окупації півострова. Ця річниця припадає на 16 березня – дату проведення незаконного референдуму про “приєднання” Криму до Росії. Французькі “делегати” візьмуть участь у “святкуванні”.

Зазначається, що Тьєррі Маріані вже неодноразово був на півострові після анексії Криму.

Додамо, що президент Росії Володимир Путін також планує відвідати Крим Путін відвідає окупований Крим у річницю окупації півострова.

Як Росія анексувала Крим
?
Росія почала захоплювати півострів 20 лютого 2014 року. У цей час в Україні тривав Майдан, проте Віктор Янукович ще залишався офіційним президентом. У кінці лютого Росія почала перекидати на територію Криму своїх військових у формі без розпізнавальних знаків. Це було просто, адже на півострові базувалися війська Чорноморського флоту Росії. Паралельно з’явилося угруповання з російських “казаків”. Вони діяли під прикриттям “самооборони Криму”.

Вже 16 березня у Криму Росія провела так званий референдум про приєднання півострова до РФ. Сам референдум був незаконним, а результати сфальсифіковані. Референдум не визнали ні Україна, ні цивілізований світ. Проте саме цей “референдум” послугував Кремлю підставою для незаконного “приєднання” півострова до Росії.

Читайте також  Війна на Донбасі: окупанти вдарили по українських позиціях на всіх напрямках

Україна не могла завадити анексії Криму, адже плану дій не було, а українська армія руйнувалася роками.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.