На Прикарпатті втілюватимуть пілотний проект УЄФА із розвитку футболу

12 березня, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук зустрівся з керівником проекту УЄФА “Граунд” Ігорем Янковичем (Сербія) та координатором Оксаною Лесик (Федерація футболу України).

Під час зустрічі обговорили шляхи реалізації пілотного проекту на Прикарпатті, адже Івано-Франківщина увійшла в трійку областей, де буде втілено дану ініціативу. На зустрічі також були присутні заступники голови ОДА, керівники профільних структурних підрозділів та представники обласної федерації футболу.

Олег Гончарук, привітавши гостей на прикарпатській землі, зауважив, що для Івано-Франківщини є досить важливо впроваджувати проекти, які допомагають у розвитку і вихованні молодого покоління. І саме впровадження спортивних проектів допоможе прикарпатському краю поповнюватися новими досягненнями.

“Івано-Франківська область завжди з великим натхненням та відповідальністю ставиться до розвитку різних видів спорту. За останні роки зроблено досить багато, щоб наша молодь мала можливість з користю проводити дозвілля, могла розвиватися і отримати шанс досягти європейських та світових висот. Задля цього в області останнім часом обладнано чимало різних спортивних майданчиків, а також ведеться будівництво великого легкоатлетичного комплексу, який відповідатиме всім спортивним нормам. Добру славу має і стадіон “Хет-Трик Арена”, на якому розвивають свої навики юні футболісти з усієї області”, – сказав Олег Гончарук.

Керівник проекту Ігор Янкович зазначив, що у трьох регіонах України, серед яких й Івано-Франківська область, впровадження проекту дасть можливість зробити оцінку поточної ситуації й імплементувати програму, яка розробляється ними. Він наголосив, що для того аби впровадження проекту дало позитивні результати, потрібно індетифікувати необхідні групи, з якими можна буде працювати.

Своєю чергою Оксана Лесик зазначила, що саме в регіонах Київської, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей протягом двох років буде розроблятися і впроваджуватися стратегія, щоб залучити якомога більшу аудиторію людей до заняття спортом і футболом зокрема, а також їхньої реєстрації і подальшої впорядкування цієї системи. Координатор проекту наголосила, що досить важливою складовою є тісна співпраця з місцевими громадами і райдержадміністраціями. До речі, проект передбачає залучати не тільки досвідченних футболістів, а й різної вікової категорії спортсменів, яка включає дошкільнят, школярів та дівчачі футбольні команди.

Читайте також  Поклав життя за Україну: на Прикарпатті прощалися з воїном Олегом Конопадою (ВІДЕО)

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.