НА ПРИКАРПАТТІ СУДМЕДЕКСПЕРТИ ПРОДАВАЛИ ФРАГМЕНТИ ЛЮДСЬКИХ ТІЛ

Прокуратура розслідує схему незаконної торгівлі людськими біоматеріалами, на якій заробляли судмедексперти і держпідприємство МОЗ.

rep_3441_0

Про це стало відомо з рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 3 лютого 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.
Як видно з даних досудового розслідування, з 2008 по 2011 рік співробітники Івано-Франківського обласного бюро судово-медичних експертиз продавали анатомічні фрагменти людських тіл, колишні об’єкти експертизи. Біоматеріали, через посередництво державного підприємства «Біоімплант» (в структурі Міністерства охорони здоров’я), купувала німецька компанія TUTOGEN Medical GmbH. З цієї сировини фірма виготовляла нові, придатні для використання біологічні імпланти, інформує “Калуш FM” з посиланням на видання “Перша інстанція”.
Слідство встановило, що в рамках цієї схеми, директор фірми «Біоімплант» використовував картку латвійського банку Joint Stock Company Trasta Komercbanka.

На його рахунок в цьому банку неодноразово надходили гроші від німецької фірми-замовника. Для подальшого з’ясування обставин, слідчий відділ Івано-Франківської поліції звернувся до суду з проханням дозволити тимчасовий доступ до договорів і інвойс-рахунках TUTOGEN Medical GmbH, пов’язаних з діяльністю фірми «Біоімплант». Суд задовольнив це прохання, що дало можливість слідству звернутися з відповідним запитом до компетентних органів Німеччини.

Довідка:
Згідно з офіційною інформацією, біоімплантати компанії TUTOGEN Medical GmbH використовуються більше 30 років у всіх областях хірургії, включаючи травматологію і ортопедію, нейрохірургію, офтальмологію, стоматологію, гінекологію, урології та педіатрію, для відновлення, заміщення і стимуляції регенерації власної тканини реципієнта в місці імплантації.

пише http://1i.com.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: