Прикарпатський депутат передав волонтерам карету швидкої допомоги для Луганщини (фото+відео)

Автомобіль «швидкої допомоги» для Лисичанської центральної районної лікарні ім. Титова 18 травня передали волонтери з Харкова – Сергій Жадан, Борис Севастьянов та Євген Котенко.

BMTXW5

Це авто волонтерам надав депутат Івано-Франківської обласної ради Богдан Ленігевич.

Під час передачі авто відомий український письменник Сергій Жадан зауважив: друзі з торгової марки Obnova Euroshop запросили разом із ними передати Львівській лікарні «Охматдит» сучасний медичний стерилізатор – автоклав. У лікарні познайомились із депутатом Богданом Ленігевичем. Говорили про лікарні на Сході, про стан медицини, про волонтерську допомогу. п.Богдан поцікавився, чи потрібна в якійсь лікарні машина «швидкої допомоги». Я відповів, що Лисичанську потрібна. Мовляв, був там не так давно, лікарі скаржились. У мене є можливість допомогти, – відповів на це Богдан, – можу віддати. На цьому й зійшлися. Наш волонтер Олег Абрамичев перегнав машину до Харкова, ми її відвезли до Лисичанська й передали до центральної міської лікарні. Я до того, що одна корисна справа обов’язково потягне за собою наступну.

Лисичанські медики зауважили, що лікарні дійсно не вистачало такого спеціалізованого транспорту для обслуговування міста з великою протяжністю. За словами лікарів, цей автомобіль дозволить забирати постраждалих з місць аварії, доправляти пацієнтів у лікувальні заклади, відвозити на процедури, здачу аналізів, МРТ, рентген та ін.

«Ми мріяли хоча б про легковий автомобіль, щоб забезпечити функціонування терапевтичних і педіатричних служб. На сьогодні цей санітарний транспорт дозволить перевозити лежачих хворих і пацієнтів з травмами – усіх, хто потребує допомоги», – зауважив заступник міського голови Лисичанська Максим Головнєв.

2

Богдан Ленігевич постійно допомагає українським військовим як на фронті, так і в тилу, піклується про родини переселенців, які нині мешкають на Західній Україні. У 2014 році на потреби Українського війська депутат передав автомобіль, а у Чернівецький військовий госпіталь – апарат штучного дихання, також постійно бере участь у передачі продуктових наборів та військової амуніції.

Читайте також  В Івано-Франківській області запроваджено черговий етап пом’якшення карантину: що дозволено?

Окрім «швидкої допомоги», волонтери привезли на Луганщину сантехніку для будинку-інтернату в місті Гірське, два електроножі «Надія-2» для операційного відділення Старобільської районної лікарні, оргтехніку для Старобільської гімназії номер один оргтехніку – ноутбук, проектор, екран для проектора та принтер-сканер. Кошти на ці потреби були зібрані в Канаді та США під час презентації американського видання «Ворошиловград».

Завдяки волонтерам, благодійникам, меценатам, гасло «Схід і Захід разом!» набирає реальних обрисів, і це означає, що наша країна стає міцнішою, а нація – об’єднанішою.

Джерело: http://pravda.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: