Пенсіонерів позбавлятимуть пенсій: в уряді розповіли про причини

Раніше через схожий механізму уряду вдалося припинити витрату 14 млрд грн з держбюджету

Кабінет міністрів України вирішив посилити перевірки соцвиплат і пенсій населення, згідно з якими пенсіонерів будуть позбавляти виплат з певних причин. У 2018 році завдяки схожому механізму уряду вдалося припинити витрату 14 млрд гривень з державного бюджету.

Раніше перевірка працювала тільки для переселенців і стосувалася виплат пільг соціально незабезпеченим громадянам. Тепер додалися нові пункти через які можуть позбавити виплат пенсіонерів:

якщо пенсіонер виїхав за кордон;
якщо громадянин оформив свої виплати за підробленими документами або за тими, які містять помилки;
якщо пенсіонер проживає на непідконтрольною уряду території країни, або має статус внутрішньо переміщеного особи, але не може його підтвердити за допомогою перевірки фактичного місця проживання на “вільної” території.
Нагадаємо, що на початку лютого у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №9511 “Про верифікацію і моніторингу державних виплат”. У документі передбачено три етапи верифікації:

превентивна – перевірка проводиться перед призначенням соціальної виплати і пенсії;
ретроспективна – перевірка здійснюється для раніше призначених виплат;
поточна – перевірки для тих громадян, які вважають, що отримали законодавче право на соцвиплати.
“Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомога з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти повинні витрачатися ефективно і прозоро, а допомога – надаватися адресно”, – прокоментував заступник міністра фінансів Юрій Джигир.

Ми писали, що українці можуть дізнатися розмір майбутньої пенсії. Крім того можна подивитися свій трудовий стаж і відправити запит або скаргу в своїй справі.

А також про те, що мінімальна пенсія для людей з великим трудовим стажем зросла з 1 січня.

Читайте також  На відео потрапило "виховання" маленької дитини: тато і мама били по черзі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.