Франківська доцентка веде пікантний блог для жінок

Чому чоловікам подобається оральний секс? Яку небезпеку приховує екстренна контрацепція? Які тонкощі гігієни після статевого акту? Що таке “менструальні чаші” та “усі міфи про секс” – такі теми постів блогу dr.natali_kurtash.

Наталія Курташ – доцентка кафедри акушерства та гінекології ІФНМУ, яка веде блог про секс, гінекологію, вагітність та інші питання, про які багато жінок соромляться говорити. Наразі акаунт гінекологині має близько 4 тисячі підписників.

Наталії 34 роки, вона розповіла OGOGO!, що ідея створити такий незвичайний блог виникла через низьку обізнаність жіноцтва в питаннях свого здоров’я. І мова йшла не тільки про пацієнтів Наталії Курташ, або ж знайомих чи друзів жінки. Вона запевняє, що навіть студенти-медики, яких навчає, не є достатньо обізнані у цих питаннях.

“Жінки подекуди не знають нюансів особистої гігієни, і через це самі ж страждають (самодіагностика, непотрібні «процедури», лікування і заліковування)”, – розповідає Наталія.

Авторка блогу хоче ділитися актуальним, допомагати та лікувати так, як це роблять в провідних країнах, використовуючи всі доступні в Україні методи. Лікарка зізнається, що багато жінок просто соромляться поговорити про секс.

“На тему сексу та всіх витікаючих наслідків 90% жінок говорити з лікарем не можуть через те, що просто мають відчуття сорому, навіть якщо гінеколог також жінка. Помітила ще й те, що дівчата не знають, де шукати відповіді на хвилюючі запитання, тому читають різні форуми з недостовірною інформацією”, – зазначає dr.natali_kurtash.

От до прикладу, жінки часто не говорять про оргазм навіть з гінекологом, а варто. Ця проблема є парадоксально поширеною. Дівчата не можуть отримати оргазм і вважають себе неповноцінними; починають імітувати і цим погіршують свою проблему. ⁣Було таке?

“Є три аспекти оргазму: психічний, емоційний та фізичний”, -зазначає Курташ.

⁣У світовій гінекології існує ряд діагнозів, пов’язаних з цими складовими. До прикладу первинна дисфункція оргазму, коли доросла жінка ніколи не отримувала його. ⁣

”Тільки 10% жінок легко досягають оргазму, решта мають з цим проблеми. Цікаво те, що половина з цих 90% мастурбують, щоб переконатись у своїй нормальності, досягаючи кліторального оргазму, бо вагінальний для них недоступний”, – розповідає лікарка.

⁣Також вона зазначила, що велику роль відіграє ментальність чоловіків, які думають тільки про своє задоволення, хоч, крім місіонерської пози декілька хвилин, мало що вміють.⁣

Читайте також  В Івано-Франківську зарибнили озера (ФОТО, ВІДЕО)

⁣”Про егоренні зони варто знати обом партнерам!⁣ Всі ці питання є реальними. Вони можуть викликати у жінок чимало страждань і впливати на їхні стосунки і якість життя.⁣ Хороша новина полягає в тому, що це вирішується, хоч багато жінок не розуміють цього. Кваліфікований гінеколог повинен розбиратись, то ж говоріть з ним про це!⁣”

Відповідає лікарка-гінеколог і про те, чому оральні пестощі більше збуджують мужчин, ніж поцілунки або інші види ласк? Чи безпечний цей вид сексу в ракурсі можливої передачі інфекцій? В приватних повідомленнях Наталію часто запитують про це.

“Чи можливо вберегти себе та партнера від розвитку та передачі умовно патогенної мікрофлори і вірусів при занятті оральним сексом? Відповідь: в кожного нас своя індивідуальна умовно патогенна флора, яка починає посилено розмножуватися при виникненні цілого ряду сприятливих факторів, які ніяк не залежать від того, чи займаєтесь ви традиційним сексом, чи оральним. Частіше всього це недостатня гієна, особливо статевих органів та ротової порожнини, необдумане використання медикаментозних засобів та зловживання спринцюваннями для жінок. Інший дуже важливий момент – це частота та техніка орального сексу. Якщо він у вас відбувається щодня, і при цьому язик партнера вводиться в піхву, то в цьому випадку негативну дію на екосистему піхви має більше слина, ніж бактерії ротової порожнини. В таких жінок можуть бути частими епізоди кандидозу піхви. Є теорія, що слина, маючи бактерецидну дію, подавляє ріст корисних бактерій піхви, змінює кислотність середовища, тим самим провокуючи розмноження грибка, який є частиною нормальної флори піхви більшості жінок”, – додає жінка.

Наталія каже, що вести блог справа нелегка, адже уникнути медичної термінології не виходить, а хочеться пояснювати читачам все якомога простіше.

Читайте також  У ФРАНКІВСЬКУ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ПЕТИЦІЮ З ПРОХАННЯМ НЕ ЗВІЛЬНЯТИ СКРИПНИЧУКА, БО "ВІН ДУЖЕ ПОРЯДНА ЛЮДИНА ТА ПАТРІОТ"

“Важко робити пости, де потрібно пояснити жінкам про захворювання, що мають вкрай негативні наслідки для здоров’я, бо там неможливо уникнути медичної термінології, класифікацій і роз’яснень”, – каже жінка.

Читайте більше на OGOGO!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.