На Хмельниччині фермера звинувачують в жорстокому ставленні до тварин (ФОТО, ВІДЕО 18+)

У Кам’янці-Подільському громадські активісти вже не один рік звинувачують фермера Миколу Рачковського у неналежному ставленні до утримуваних ним тварин, через що ті гинуть. Господарство чоловіка розташоване у селі Кам’янка в околицях міста. Об’єктом уваги небайдужих громадян стали коні, на яких господар катає бажаючих, зокрема під час міських свят.

Коней утримують круглий рік під відкритим небом і не годують належним чином. Вони їдять лише траву, яку самі собі знайдуть. Міська влада, районна влада, начальник поліції не бачать в цьому кримінального правопорушення, – волонтерка Мирослава Потапчук

За словами активістів уже декілька коней померло від голоду. Господар тварин відкидає усі звинувачення на свою адресу. Він звинувачує активістів у наклепі та умисному отруєнні тварин.

Хіба мої коні в поганому стані? Вас не стосується, чим я їх годую. Хіба я зобов’язаний перед вами звітувати? Це приватна територія, а тому прошу покинути її, доки я не викликав хлопців. Це ваші друзі отруїли уже трьох моїх коней, – заявив 12 січня Микола Рачковський.

2 лютого активісти ГО «Врятуй життя» Юлія Знак та Анастасія Березюк (Хмельницький), а також кам’янчани Лариса Діновська та Олександр Попов у супроводі ветеринарів та поліції знову завітали на господарство М.Рачковського. Було виявлено труп коня. Фахівці взяли зразки для аналізу, щоб встановити причину смерті тварини.

Ми не можемо поки що нічого стверджувати напевне. З трупа коня взяті зразки для аналізу. Якщо не буде виявлено сибірки, то завтра буде робитися розтин. У господаря взяли розписку, що він залишить на місці труп коня. – повідомили у поліції.

У статті 299 кримінального кодексу України зазначено, що жорстоке поводження з тваринами, яке вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Такий самий злочин, вчинений з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Читайте також  Занедбала дітей: на Прикарпатті горе-матір притягнули до адмінвідповідальності

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.