Платіжка на 133 тисячі гривень: українцю виставили шокуючий рахунок за електроенергію

Жителю Сум прийшла платіжка з нарахованими майже 133 тисячами гривень за спожиту електроенергію. Про це повідомляє прес-служба ПАТ “Сумиобленерго” в середу, 23 січня.

З’ясувалося, що 3 січня вказаний споживач передав показання лічильника через СМС і припустився помилки – замість чотирьох він вказав п’ять цифр, одна з яких була зайвою.

“Тому система нарахувала на його особистий рахунок значний обсяг споживання, в результаті чого був сформований рахунок на оплату на суму майже 133 тисячі гривень”, – пояснили в компанії.

При цьому в обленерго запевнили, що в наступному рахунку при правильній передачі показань лічильника електроенергії в лютому відбудеться коригування цієї суми і споживач не понесе ніяких додаткових фінансових витрат.

Нагадаємо, з 1 січня вступили в силу нові правила поставок електроенергії побутовим споживачам, згідно з якими вони зможуть самостійно вибирати собі постачальника.

Рядових мешканців багатоповерхівок переведуть автоматично, а ось юрособам, споживання яких перевищує 150 кВт, варто перепідписати договір або з новим обраним постачальником, або залишитися зі старим. Хто не встиг до 1 січня, будуть платити за завищеними тарифами, але через три місяці їх будинки все одно частково відключать від електропостачання. ОСББ ж вірять, що споживачів просто хочуть перевести на завищені тарифи і закликають нічого не підписувати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.