Завербована ФСБ хмельничанка планувала підірвати українських спецпризначенців

Хмельницький міськрайонний суд засудив хмельничанку Надію Березюк позбавлення волі на 6 років без конфіскації майна.

Про це 4 січня повідомив «Главком»

З січня 2017 року Березюк співпрацювала з ФСБ Росії. Спочатку обвинувачена адмініструвала групу «Не дадим нас уничтожить!» у соцмережі «Одноклассники», де займалась антиукраїнською пропагандою. Згодом за вказівкою співробітника ФСБ, який тримав зв’язок через соцмережі, Березюк сфотографувала будинок військовослужбовця 8 полку спеціального призначення (в/ч дислокується у Хмельницькому).

Крім цього, обвинувачена намагалася завербувати військовослужбовців 19 ракетної бригади та 8 полку спеціального призначення, а також працівників Шепетівського ремонтного заводу з метою підривної діяльності проти України.

На початку березня 2017 року хмельничанка надала згоду співробітнику ФСБ Росії на допомогу провести підриви військовослужбовців 8 полку спеціального призначення шляхом отримання вибухівки і передачі її виконавцям підриву. Для цього вона вирушила в Одесу, щоб отримати посилку з вибуховим пристроєм, який приїхав рейсовим автобусом із Тирасполя (Молдова). Російський куратор переслав на банківську картку Березюк 1500 гривень, які витратилися на дорогу та придбання мобільного телефону. – пишуть журналісти.

6 квітня 2017 року співробітники СБУ затримали Надію Березюк на одеському автовокзалі з вибуховим пристроєм в еквіваленті 600 грамів тротилу.

У ході слідства обвинувачена уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, остаточне покарання для Березюк визначено у вигляді позбавлення волі на 6 років без конфіскації майна, яке і затвердив хмельницький суд.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.