Могеріні висловила співчуття Лаврову через загибель пілота збитого Су-24

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у телефонній розмові висловила співчуття главі МЗС РФ Сергію Лаврову у зв’язку з загибеллю пілота збитого Су-24.

Про це йдеться в повідомленні дипломатичної служби ЄС.

“Високий представник Федеріка Могеріні провела сьогодні телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим щодо збитого російського літака. Могеріні передала міністру Лаврову співчуття у зв’язку із загибеллю військового”, – йдеться у повідомленні.

Могеріні також підкреслила важливість об’єднання і координації зусиль в боротьбі проти “Ісламської держави”.

“Могеріні та Лавров також погодилися з необхідністю збереження дипломатичних зусиль щодо сирійських переговорів, які відкрилися у Відні, і, продовжувати діяти згідно із термінами, узгодженими в на останньому засіданні Міжнародної групи підтримки Сирії”, – йдеться у заяві.

Сторони домовилися зустрітися наступного тижня в Белграді в кулуарах засідання Ради міністрів ОБСЄ.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Пілот російського бомбардувальника Су-24, збитого у вівторок турецьким винищувачем, загинув. Штурмана врятував сирійський спецназ.

Джерело: eurointegration.com.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: